Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Rambo 5 je zbytečnost, která akorát nahrává Trumpovi


ikona
KarelR
prvni reakceramborambo: poslední krevsylvester stallone
Sylvester Stallone přichází s (další) rozlučkou s ikonickým akčním hrdinou. Jak sedla zámořským kritikům? 

Ano, o zahraničních reakcích obvykle píšeme před našimi dojmy a před recenzí - u Ramba 5 je ale všechno jinak. Studio Lionsgate drželo americké recenze pod pokličkou až do premiéry a samozřejmě není těžké uhodnout proč. Film totiž dostal pořádně naloženo a má zatím průměrný rating 4,7/10 (palec nahoru zvedlo jen dvanáct recenzí z pětatřiceti), což by se i na poslední chvíli mohlo podepsat na tržbách.

První reakce bychom si tak vlastně mohli odpustit, jelikož říkají prakticky to samé co Imf a Mr. Hlad - tedy že nedorazil parádní nový Rambo, ale spíš mizerná kopírka 96 hodin s obyčejným Slyem, která se v poslední půlhodině překlopí do Saw. Ve všem tom nadávání na slabý scénář, marné tempo nebo celkovou zbytečnost téhle krvavé tečky jde však vyhrabat jedna zajímavá věc. A ano, mluvím o nahrávání Donaldu Trumpovi z titulku.

Nevím, jak moc to Sly udělal vědomě, ale natočit film o tom, že jsou všichni Mexičani gauneři, co akorát zabíjejí a obchodují s bílým masem (a tak je musí vykosit starý bílý spasitel!), je v hyperkorektním roce 2019 hodně zábavná věc. Samotné (ne)kvality Ramba 5 se tak v USA zřejmě ztratí v diskuzi o tom, nakolik jde o krutou realitu a nakolik o klasicky přepálenou fantazii z osmdesátých let (b je správně...), která akorát dorazila v nesprávnou chvíli.

Na ČSFD má film mimochodem 76%, takže by dnešní dvojprogram s Rambem 2 v Aeru nemusel být úplně marný. Snad ho podrží dobře naladěné publikum a nedopadneme alespoň jako recenzent z australského webu FilmInk, jenž u Ramba 5 sáhl po hodnocení 13,5/20. A pak že je desítková stupnice moc!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace