Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Blíženec s Willem Smithem má parádní akční scény


ikona
KarelR
ang leeblizenecwill smith
 

Možná na to pravidelně zapomínáte, ale už 10. října půjde do kin velkolepý akční duel Willa Smithe s Willem Smithem. Blíženec putoval Hollywoodem od roku 1997 a zajímali se o něj Clint Eastwood, Mel Gibson, Harrison Ford nebo dokonce Sean Connery (ano, 22 let je fakt dlouho!). Nakonec však vzniknul se Smithem a, ehm, zatím to vypadá, že hlavní hvězdou kupodivu nebude on.

Koho tedy chválí první reakce? Není to zas tak velké překvapení, ale za Blížence slízne smetanu spíš Ang Lee, který se prý neskutečně vyřádil na akčních scénách. První kritici film viděli ve 3D a ve 120 FPS a nemluví o ničem jiném než o pohlcujících bitkách a přestřelkách, jež si zaslouží hlasitý potlesk. V tomhle ohledu by se snad měla konat malá žánrová (r)evoluce. A možná se přepíše i pár žebříčku, jelikož má být honička na motorkách na úrovni taxíkového finále Bourneova mýtu.

No a co... všechno ostatní? Tady už je to složitější. Smith prý jede svůj klasický dobrý standard, příběh ale nemá čím překvapit a na celém konceptu je neustále vidět, že je z devadesátých let. Kromě akce by nás tak měla potěšit hlavně Mary Elizabeth Winstead a sem tam i mladý Smith, jehož trikové podání údajně dopadlo dobře.

Blíženec by tedy měl být slušnou žánrovou jednohubkou, z níž si budeme za rok pamatovat jen akci. Ano, vzhledem k papírovým předpokladům je to samozřejmě prohra. Vzhledem k trailerům ale buďme rádi, že to (snad) dopadlo alespoň takhle.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace