Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zlatokopky Jennifer Lopez válí, i když vede To 2


ikona
Cival
angel has fallencardi bdisneygerard butlerhustlersnicole kidmanzlatokopky
JLo nebude sedět v koutě se starým železem... 

Nikdy není konec, dokud není konec, říkal odpradávna mudrc Rocky a Jennifer Lopez mu teď musí přikyvovat. Svého nejúspěšnějšího filmu, kde reálně hrála, a ne jen dabovala animovanou postavičku, se tahle kráska kupodivu dočkala až po padesátce. Přitom v nultých letech rozhodně patřila mezi hollywoodskou hereckou elitu, i co se týče kasovní výnosnosti jejích projektů (naopak nikdy nespadala mezi divy zrozené pro Shakespeara a velké charakterní role). Aktuální triumf neslaví kupodivu díky nějakému blockbusteru nebo zavedené frančíze, ale kvůli nenápadnému projektu, kde se i ve svém pokročilejším věku svléká a kroutí u tyče.

 

Navzdory tomu, že lechtivé projekty Showgirls a Striptýz patří k těm nejproslulejším devadesátkovým propadákům, kvůli kterým se nad podobnými látkami zavřela na čtvrt století voda, čerstvé Zlatokopky uspěly. A parádně. Ženská týmovka jak ze žurnálu se bude nepochybně řadit mezi největší hollywoodská překvápka této sezóny. Naší redakci velmi nesympatické obsazení se ukázalo pro americké divačky dokonale přitažlivé, protože je vykutáleně namícháno jak věkově, tak etnicky, má obří zásah na sociálních sítích a taky do všech sfér popkultury. Holt jen nejsme cílovka.

 

Důležité ale nepochybně je i to, že se Jennifer Lopez, Cardi B, Constance Wu, Lili Reinhart, Lizzo, Keke Palmer a Julia Stiles dočkaly velmi pěkných ohlasů. Hojně sledované hanbaté trailery tak podpořil nadšený šum z prvních projekcí a vysoce spokojený balík recenzí, kdy je ze 177 evidovaných textů na RottenTomatoes hned 88% pozitivních, a to nemálo.

TRŽBY FILMŮ JENNIFER LOPEZ 

Ještě víc si ale musí v nezávislé distribučce STX Entertainment lebedit nad parádními 33 miliony z prvního víkendu v amerických kinech. Jde totiž o největší otvírák jejich historie a velmi suverénní nakročení za kilem jen ze zámoří. Pro dlouholetého otloukánka, jenž má v portfoliu jen dva hity, a to americký remake Nedoktnutelných a komedii Matky na tahu, musí jít o zcela zásadní povzbuzení. Díky skromnému dvacetimilionovému rozpočtu se tady vydělá pořádný balík.

 

První místo kasovního žebříčku nicméně dle předpokladů uhájila druhá kapitola hororového To. Klaun Pennywise sice není tentokrát vítán s takovým nadšením a projeví se to na sešupu výnosů, na obhajobu zlata o druhém víkendu to ale v klidu stačilo. To 2 si připočetlo dalších 40 mega při propadu o 55% a aktuálně hlásí 153 milionů z Ameriky.

O level zajímavější jsou ale celosvětové tržby, které po nějakých deseti dnech překonaly mohutných 323 melounů. Hororová extraliga, nicméně jednotka byla ještě o level výš... Kdyby Warneři museli přinést i třetí díl, možná by byli trochu nervózní z poklesu kvality, obchodní výkonnosti i divácké spokojenosti. Takhle si ale můžou užívat penízky plynoucí z jednoho z jejich největších blockbusterů roku. 

 

Warner Bros. naopak musí vzlykat při pohledu na osmou příčku, kde odumřel jeden z jejich největších oscarových taháků. Stehlík jako hvězdně obsazená (Kidman, Elgort) adaptace Pulitzerovou cenou ověřené knížky naprosto vyhořela, když si připsala hanebné dva melouny. Je to absolutní propadák pro studio i režiséra Johna Crowleyho, nepříjemně podtržený i drtivými recenzemi. Tohle se nepovedlo a film je zjevně mrtvý už po třech dnech ve světových kinech.

Z bronzu se s vydatným odstupem těší akčňák Angel Has Fallen. Gerard Butler se v Americe vyškrábal už na šedesátku a spokojeně může poslat svého hrdinu Mikea Banninga do důchodu. Trilogii pro kina totiž ustál víc než důstojně.

 

Komediální Good Boys tentokrát loupají brambory, když si díky krásným čtvrtinovým poklesům zapisují další čtyři miliony. Celkové výnosy už překročily sedmdesátku. Já pláču, protože bych tuhle taškařici chtěl i v českých kinech…

Pátý flek okupuje nesestřelitelný Lví král, jenž je totální rodinnou trvalkou léta (propad tentokrát o pouhých 16%!). Globální zisky už jsou na 1,61 miliardy, takže Simba shlíží na konkurenci z úctyhodného sedmého místa světových historických tabulek.

Na šestce dál trpělivě střádá prachy nesympatická religiózní verbovačka Overcomer. Bohabojní diváci ji nakrmili už skoro třiceti miliony, což je fascinující.

 

Sedmí Hobbs a Shaw nadále pozvolna, leč jistě navyšují spokojenost studia Universal a už hlásí tři čtvrtě miliardy dolarů celosvětově. Na další vlastní blockbuster to asi stačit nebude, jako důvod k návratu do domovské série minimálně u desítky Rychle a zběsile to ale poslouží parádně.

Desítku uzavírají Noční můry z temnot a zjevně hodně oblíbená nezávislárna se Shiou Peanut Butter Falcon, která se pomalými a nenápadnými krůčky posunula už na patnáct milionů.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden budeme hodně zvědaví na zájem o sci-fi Ad Astra, těžké to ale bude mít i Rambo 5 a tuplem britská Pánství Downton. Snad se neblíží tři epesní propadáky.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace