Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #522 o Nekonečném příběhu a Matrixu


ikona
Mr. Hlad
blair witchdisneymatrixneverending storynew orleasnpopelkasimpsonsstephen kingvíkendový výplachwill smithzombies
Zvládl by Will Smith Matrix? Co chutnalo Homerovi v New Orleans? A který cosplay vás možná donutí brečet?  

Pořádný výplach

Cosplay týdne
Nekonečný příběh nijak nežeru, ale kecal bych, kdybych tvrdil, že scéna, ve které se kůň Artax topí v bažině, mě nezasáhla. Ale vzhledem k tomu, že u ní ségra pravidelně brečela, jsem se snažil být za drsňáka, aby neměla radost, že v tom není sama. V každém případě tohle trauma má asi víc lidí. A tenhle cosplay ho nejspíš oživí

Deepfake týdne
Asi víte, že roli Nea v Matrixu nabídli před Keanu Reevesem Willu Smithovi, který ji ale odmítl a šel raději točit Wild Wild West (to je hňup, co? :). Ale kdyby na jejich nabídku kývl, mohlo to vypadat nějak takhle. 

Sestřih týdne
Animáky Looney Tunes jsou klasika. A jsou taky pořádně staré. Ty nejklasičtější mají i devadesát let a někdo se rozhodl sestříhat krátké video, ve kterém bude jedna vteřina z každého Looney Tunes kraťasu, který vznikl mezi roky 1929 až 1969. Proč to někdo dělá? To fakt nevím. Ale kouknout se na to můžeme, ne? 

Šaty týdne
Každá princezna musí mít pořádné šaty. Hlavně tedy každá animovaná princezna. A zvlášť ty od Disneyho. Možná vůbec nejslavnější nosila Popelka v roce 1950 a dodnes se na ně jiné animáky odkazují. Jak a proč, to vám řekne Marlon West, který u Disneyho dohlíží na animaci. Takže tomu rozumí

Město týdne
V Simpsonech bylo všechno. Takže to, že Homer a Lisa vyrazili do New Orleans, prohlédli si památky a ládovali se tamními dobrotami, jste už možná zapomněli. Dvě ségry ze Švýcarska Katrin a Janine ale ne. A protože Simpsonovi milují, rozhodly se jít ve stopách žlutých animovaných hrdinů. A to doslova. 

Zombíci týdne
Zombíci a nemrtví jsou dnes zásadní pro hororový žánr. A vlastně nejen pro něj. Odkud ale přišli? Jak se k nim dostali filmaři? Kde se objevili poprvé? A proč se jim tak strašně líbí na Haiti? 

Horor týdne
Od premiéry Záhady Blair Witch uběhlo dvacet let. Kdo u toho ale tehdy byl, nespíš nikdy nezapomene, jakým fenoménem se tenhle malý horor stal. Kolik lidí dlouho věřilo, že video v kině je opravdové a že v lesích v Americe skutečně řádí čarodějnice. V tomhle videu zjistíte, jak Záhada Blair Witch víceméně předpověděla, jak bude v následujících letech fungovat internetová sláva a jak budou vznikat hvězdy a fenomény v jednadvacátém století

Film týdne
Většina filmových adaptací počítačových her není moc dobrá. Pár průměrných a sem tam třeba i dobrý film sice jednou za čas dostaneme, ale ty nevydařené převládají. Vybrat ten nejhorší není úplně jednoduché, ale je víceméně jasné, že Street Fighter: Poslední boj by rozhodně měl šanci být číslem jedna. 

Animace týdne
Lví král je megahit, což se čekalo. Ale taky se čekalo, že to bude trošku lepší film. To, že vypadá dokonale, mu paradoxně trošku podkopává nohy protože víc než dobrodružný rodinný film výsledek připomíná téměř realistickou a díky tomu i trošku divnou podívanou. Ale na druhou stranu uznávám, animovat to mohla být docela makačka. 

Duel týdne
V minulém duelu jsme chtěli vědět, jestli se víc těšíte na nového Ramba nebo Terminátora. Celkem s velkým přehledem to nakonec vyhráli Arnold a jeho parta. 

Dnes se podíváme na Stephena Kinga. Do kin míří To Kapitola 2, my se však zaměříme na nehororové kingovky. Chceme vědět, jestli máte raději Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelenou míli. Názvy filmů pište do předmětu, do textu pak důvody. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace