Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Bude historické drama The King lepší než Outlaw King?


ikona
KarelR
ben mendelsohndavid michodjoel edgertonrobert pattinsonsean harristhe kingtimothee chalamet
Rok po Outlaw Kingovi nám Netflix nabídne Timotheého Chalameta jako Jindřicha V. 

Streamovací války budou letos pokračovat 1. listopadu. Zatímco Amazon vytasí 2. sérii Jacka Ryana (nový trailer vypadá skvěle!), Netflix vyšle do boje historické drama The King. Duchovní nástupce loňského Outlaw Kinga už se stihnul představit v prvním traileru. Chvíli na to pak došlo i na premiéru, která se strategicky umístila na festival v Benátkách.

Jak se tam Králi vedlo? Víceméně... no... dobře? Zatímco Outlaw King má na Rottenech průměrný rating 6,2/10, The King tam po třiadvaceti recenzích (z čehož je sedmnáct pozitivních) startuje na 6,6/10. Myslete nicméně na to, že se řežba s Pinem na ČSFD zastavila u 75%. Divácky by si tak Timotheé Chalamet mohl vést o úroveň lépe.

Co přesně se o novém filmu s Jindřichem V. můžete dočíst? Nejvíc se samozřejmě chválí herecké výkony (v čele se samotným Chalametem) a bitvy jsou podle všeho vítaně realistické. The King tak do jisté míry funguje jako protiválečná agitka, zároveň se pak nebojí ani narážek na aktuální dění ve Velké Británii.

Tyhle věci ale samozřejmě neřeší všichni. Většina recenzí se naopak soustředí čistě na to, že jde o skvěle natočené shakeapearovské drama, jehož problémy leží hlavně v tempu. Překvapení? Kdepak. David Michôd "rychlé" filmy nikdy netočil, tak musíme doufat, že se mu zrovna tenhle povedl víc než Království zvěrstev, Cesta s Guyem Pearcem nebo předloňská satira War Machine s Bradem Pittem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace