Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Závodní drama Ford v. Ferrari jede na plný plyn


ikona
KarelR
christian baleford v ferrarijames mangoldle mans 66matt damon
Matt Damon a Christian Bale se v roce 1966 pokusí vyhrát slavný závod Le Mans. Měli byste být u toho? 

Před šesti lety natočil Ron Howard závodní drama Rivalové. Tahle nadupaná biografie má dodnes 90% na ČSFD (jde tam o 26. nejlepší film) a teď se konečně dočkala relevantní konkurence. Ford v. Ferrari (česky původně Na plný plyn a nakonec Le Mans '66) nás vezme do roku 1966 a ukáže nám ikonický duel mezi dvěma automobilovými firmami. Ještě před samotným závodem ale Matt Damon a Christian Bale absolvují vymýšlení a stavění nového bouráku, s nímž se pokusí sejmout nezastavitelné Ferrari.

Jestli jste viděli trailer Ford v. Ferrari, nejspíš se na novinku Jamese Mangolda (Logan) dost těšíte. A zatím to vypadá, že v tom můžete pokračovat, jelikož se po prvních šesti recenzích není čeho bát. Všechny otáčí palec nahoru, jejich průměrný rating je 7,9/10, a pokud vás zajímá konkrétní chvála, tak se týká herců, režie, zvuku, hudby... no však to znáte.

Úplně nechápu, jak je to možné, ale Mangoldův 152 minut dlouhý film (!) prý dupne na plyn a už nezabrzdí. Zcela zásadní přitom je, že si Bale a Damon užívají své role tak důkladně, že utáhnou i všechny scény mimo závodní tratě. No a jakmile někdo vleze do auta, má nás vyloženě čekat slast pro oči i pro uši.

Le Mans '66 (abychom začali používat český název) je vlastně vytýkán jen nejobvyklejší problém filmů podle skutečných událostí - příběh jede podle okoukané šablony a moc nepřekvapí. S tím se ale člověk holt musí smířit a zní to jaká malá daň za to, že na podzim vyfasujeme závodní hody za 97 milionů dolarů. Snad na ně přijde víc lidí než na Rivaly, kteří mimochodem vydělali jen 90 mega a je skoro zázrak, že po nich celý žánr neumřel.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace