Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Joker je temné mistrovské dílo


ikona
KarelR
joaquin phoenixjokerprvni reakcetodd phillips
Jack Nicholson a Heath Ledger právě dostali právoplatného nástupce... 

AKTUALIZACE: Na Rotteny naskočilo prvních dvaadvacet recenzí. Devatenáct zvedá palec nahoru, tři dolů, průměrný rating je zatím 9,2/10.

---

Jestli máte z trailerů Jokera pocit, že to je syrová osmdesátková paráda, tak... se připravte na to, že jste ještě nic neviděli! Po premiéře v Benátkách se totiž objevily první ohlasy, které zní neuvěřitelně nadšeně.

Joker je podle všeho přesně tím filmem, v nějž jsme tajně doufali. Todd Phillips natočil dvouhodinový herecký koncert Joaquina Phoenixe, který je prý drsný, zvrácený, brutální a v ničem se nedrží zpátky. Kromě Taxikáře má mít hodně blízko i ke Špinavým ulicím, inspirace Scorseseho klasikami je tudíž maximální a všudypřítomná.

Ačkoliv Phillips záměrně neadaptuje žádnou komiksovou předlohu, esenci ikonického padoucha údajně vystihnul na jedničku. Jeho zrod má rovnoměrně bavit, děsit i šokovat, přičemž funguje jako vzletná umělecká podívaná i jako bolestivá tragédie. Zkrátka a dobře se připravte na Film s velkým F, jenž by měl žánrovou historii rozdělit na éru před Jokerem a po Jokerovi. Tomu se říká maximální hype!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace