Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Sci-fi Ad Astra je další velkou trefou Brada Pitta


ikona
KarelR
ad astrabrad pittjames gray
James Gray představil na festivalu v Benátkách velkolepou sci-fi Ad Astra. Jak moc byste se na měli těšit? 

Posledních pár měsíců se bojíme, že bude Ad Astra propadák, a odhady otvíráku kolem 20 milionů nás rozhodně neuklidňují. Epická sci-fi Jamese Graye může v tuhle chvíli vsadit jen dva trumfy - Brada Pitta a spokojené ohlasy. A zatím to vypadá, že oboje vyždíme na maximum.

Jak to víme? Samozřejmě díky premiéře v Benátkách (do klasických kin se film podívá až 19. září), která díky bohu dopadla skvěle. Ad Astra má zatím na Rottenech pouhých deset recenzí. Devět z nich ale zvedá palec nahoru, a co je důležitější, průměrný rating startuje na oslnivých 8,75/10.

Takový Interstellar mimochodem začínal na 7,2/10 (momentálně má jen o trochu méně) a Příchozí na 8/10 (jen aby vystoupali na 8,4/10). Zámořští kritici jsou tak z Ad Astry v podstatě nadšení a mluví o nádherné sci-fi podívané, v níž James Gray naplno využívá každý dolar a Brad Pitt podává jeden z nejlepších výkonů svojí kariéry.

V centru dění tentokrát pochopitelně není akce, nýbrž hluboký příběh o absenci rodiče a vztahu lidstva s nekonečným vesmírem. O napětí a vesmírné pády/bitky/honičky ale také není nouze, což je ostatně jasné už z trailerů. Dokáže nakonec Ad Astra strhnout i mainstreamové publikum, které Pitta momentálně zbožňuje díky Tenkrát v Hollywoodu? Kéž by. Jeho výkon je prý víceméně oscarový a byla by škoda, kdyby ho skoro nikdo neviděl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace