Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nové seriálové Star Wars vypadají skvěle, Disney udeří i s Obi-Wanem, marvelovkami a animáky


ikona
Cival
disneydisney+mandalorianmarvelpixarstar wars
Disneymu jen kina nestačí... 

Když se dva perou, třetí se směje. Na poli audiovize to býváme naštěstí my, diváci. V případě Disney+ se sice bude prát ještě víc hráčů (HBO GO, Amazon Prime a další), trnout musí ale hlavně dosavadní hegemon Netflix. Akcie zadluženého molochu byste asi teď nechtěli vlastnit, protože útok Disneyho bude mocný a bude veden směrem k těm nejloajálnějším plátcům - k rodinám s dětmi.

Jak můžete vidět v parádním promu na listopadový start nové služby, Disney narve do své nové VOD služby všechny nejoblíbenější značky dětí a teenagerů, takže rodiče budou mít milion dobrých důvodů za tuhle službu solit.

Klasický pohádkový Disneyho katalog samozřejmě doplní aktuální live-action hitovky, nebude chybět kompletní tvorba Pixaru (i s novými seriálovými Příšerkami), celé univerzum comicsového Marvelu, přírodopisný National Geographic (s novým formátem s Jeffem Goldblumem) a samozřejmě i Star Wars. Už u té krátké ukázky shrnující tvorbu na Disney+ se hlavounům od konkurence musí dýchat ztěžka, protože nedává moc důvodů k pochybám, že se Disneymu povede aktuální absolutní dominanci v kinech převést i na pole domácí zábavy - zvlášť když za tímhle účelem akvíroval za miliardy celé studio FOX s jeho tučnou televizní knihovnou (Simpsonovi a spol.).

Aby byl ale úspěch jistý, vyrukuje se naplno i se seriálovou tvorbou, jejíž vlajkovou lodí se stane starwarsovský Mandalorian. Za ním stojí Disneyho oblíbenec Jon Favreau, a i když jeho bijáky moc nemusím, je nutné podotknout, že první hraný Star Wars seriál vypadá v čerstvé ukázce naprosto skvěle. Pokud ten krásný svět námezdních lovců zabydlí i adekvátně cool postavy s chytlavými příběhy, máme se na co těšit. 

Z upoutávky s mnoha známými tvářemi a artefakty z klasických Star Wars epizod je samozřejmě jasně poznat, že Disney hodlá naplno propojovat svět filmových blockbusterů s tvorbou seriálovou, že se definitivně smaže dělení na televizi a kino.

Díky tomu se můžou fandové Star Wars naplno radovat, protože Disney potvrdil, že se Ewan McGregor opravdu vrací do pláště Obi-Wana Kenobiho v seriálu, který se bude odehrávat osm let po Epizodě III, tj. dva roky po Solovi. Jde se na něco těšit víc?

 

Slavných postav, které slezou z plátna do pokojů, je ale mnohem víc. Už v listopadu se vrátí Muppeti a hrané verze, jako součást propagace startu nové služby, se dočká i klasický animák Lady a Tramp, který by Disney mohl jinak klidně poslat do kin a posbírat nějaký ten vánoční chechták... ale priority jsou zjevně jasné. Podtrhuje je pak definitivně i totální marvelovská invaze, kdy se k prvojakostním seriálům Loki, WandaVision a The Falcon & The Winter Soldier přidá i Moon Knight, Ms. Marvel a She-Hulk. Bude to velké... a bude toho zjevně sakra hodně.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (50)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace