Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Matrix 4 s Keanu Reevesem odklepnut!


ikona
imf
Pokračování kultovní sci-fi s klíčovými hráči předchozích filmů. 

Warner Bros. se snaží najít cestu do Králičí nory už několik let. Občas se mluví o rebootu, občas o nějaké minisérii "ze světa Matrixu", ale většinou i ti nejvěrnější fanoušci tuší, že jde jen o čeření vody a procvičování hashtagů. Dneska v noci ovšem zelený kód Matrixu září naplno. Warneři totiž plus mínus týden před návratem prvního dílu do vybraných kin vypustili do éteru opravdovou bombu: Už příští rok se bude točit Matrix 4. S Keanu Reevesem a Carrie-Anne Moss, ale možná i s dalšími navrátilci. Všechny prý přesvědčila nejen dobrá finanční kondice Reevese (ano, můžeme poděkovat Johnu Wickovi a internetovým memům), ale taky dokončený scénář Lany Wachowski. Říkejte jim bratři, sourozenci nebo sestry, ale na čtvrtém Matrixu už spolu dělat nebudou. Jedna Wachowská je ale pořád lepší než žádná.

Po prvním nadšení ze samotného ohlášení sequelu (a nikoliv dalšího zbytečného reebotu) samozřejmě přichází rychlé vystřízlivění. Vždyť už dvojku a trojku ve své době někteří nemohli vystát, odkazujíc k relativní sevřenosti jedničky, která dovětky nepotřebovala. Stejně tak Matrix Revolutions svůj závěr pojal jako konec cyklu, následovaný restartem uvnitř Matrixu. Bude tedy čtyřka sequelem a rebootem zároveň? A jak do ní tvůrci zapracují o dvacet let starší herce? Otázky, samé otázky, ale jestli na ně má někdo odpovědi, budou to původní duše tohoto projektu.

Upřímně si nedovedu představit, že by mohl být čtvrtý Matrix ze stejného těsta jako jednička, dvojka nebo dokonce i trojka. Hrozí tu zcela vážně střet čím dál tím víc filozofující autorské duše a studiové interference (=snahy vydělat prachy). Jenže je to Matrix a je tam Keanu, který si tam určitě natahá své oblíbené kaskadéry, co minimálně zajistí, že bude na co koukat. Ano, trochu se to ve mě pere. Trochu hořím nedočkavostí, trochu padám do mdlob, že někdo na tu ikonu opravdu sáhne, i když jde o původního autora. Všichni jsme viděli, že ani duchovní otcové nemají v takových okamžicích potřebný odstup. Viz slavný pán v kšiltovce režírující ještě slavnějšího pána v klobouku. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace