Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: South Park


ikona
imf
mz live speciálsouth parksouth park: peklo na zemi
Tohle nesmíš minout, kurvadrát! 

South Park se na konci devadesátek stal nedílnou součástí našich křehkých životů. A i když jsme tenkrát měli věkově spíš blíž k jeho autorům než k hlavním hrdinům, o to víc jsme si užívali nejen nadávky, ale i nejrůznější narážky. Kyle, Stan, Cartman a Kenny se navždy stali součástí kulturního kanónu a tuhle pozici zacementovali právě celovečerákem z roku 1999. Celovečerákem animovaným, plným fuckování a písniček. Těžko říct, jestli nám v hlavě víc uvízly ty nadávky nebo popěvky.

Zpětně je fascinující, že Trey Parker a Matt Stone vlastně uspěli jen se South Parkem a později až s divadelní hrou Book of Mormon. Jejich další projekty rozhodně měly koule, ale jednoduše se do nálady publika netrefily. A South Park je přitom fenoménem, jenž slaví úspěch navzdory tomu, že už kroutí třetí dekádu.

V našem speciálu jsme se původně chtěli věnovat jen celovečernímu Peklu na Zemi, ale samozřejmě jsme zabrousili do geneze samotného seriálu a zůstali u ní pěkně dlouho, takže dnešní epizodu berte jako ohlížení za South Parkem jako takovým. Sdílejte to, než to smažou, lajkujte to, abychom měli s Hladem dobrou náladu a třeba kromě videoverze vyzkoušejte i audio, do kterého jsme propašovali i ukázky z českého dabingu. Což znamená, že je podcast, který najdete na Spotify, iTunes a PodBean, pořádně sprostý a uslyšíte v něm i Bohdana Tůmu v době, kdy ho většina lidí znala jen jako Brandona z Beverly Hills 90210 a ještě před jeho Alzákovou kariérou. Ostatně zelené monstrum hlasově vychází především z Cartmana. To abyste věděli, komu můžete za ten otravný zvuk v reklamách poděkovat.

Jenže kdybyste to Bohdanovi řekli do očí, pravděpodobně by automaticky odvětil “Seru na vás, jdu domů.” Kdo to někdy někomu neřekl nahlas, ať hodí kamenem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace