Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ze sprostých školáků Good Boys je hit, Angry Birds 2 vyhořelo


ikona
Cival
47 meters downangry birdsdisneydora the explorerdwayne johnsongood boysguillermo del torohobbs a shawjason stathamleonardo dicapriolví králnoční můry z temnotonce upon a time in hollywoodquentin tarantinosonythe art of racing in the rainthe rocktržbyuniversal
I prckové chtějí svoji Pařbu ve Vegas... 

Už je to dvanáct let, co tehdejší srpnová kina překvapivě dobyla komedie Superbad a stala se žánrovou klasikou. Scenáristé téhle taškařice Seth Rogen a Evan Goldberg si zjevně usmysleli, že je možné vstoupit znova do téže řeky, a tak se pustili do velmi podobného projektu, tentokrát i spolu s Jonahem Hillem a dalšími méně slavnými jmény z pozice producentů. A zas je z toho hit, jen o level překvapivější!

 

Good Boys se hrdinové sice zásadně omladili, rozpustilá story o přátelství, sexu a psychotropních látkách školáků ze šesté třídy ale kupodivu zůstala, stejně jako ratingové eRko. Studio Universal tak aktuálním úspěchem potvrzuje, že je přeborníkem přes tyhle nepřístupné komediální hitovky – tentokrát díky parádním 21 milionům dolarů, které Good Boys utržili o prvním víkendu v kinech.

 

Jde o jednoznačný a nečekaný úspěch, který se nejspíš rozkřikne, a jelikož film podrží i chválící recenzenti, může film klidně dát i víc jak osmdesát mega z Ameriky. Anebo taky rychle zhasnout… prozradí nám to příští víkend. Každopádně za málo peněz se tady zjevně povedlo hodně ulítlé muziky, navíc s adekvátním dolarovým efektem, takže Rogen a spol. se o svou pozici v Hollywoodu rozhodně nadále nemusí bát. A další srpen nás určitě čeká nový přísun drzých komedií...

Od Hobbse se Shawem jsme po solidní premiéře čekal přeci jen trochu víc – ten poměrně rychlý ústup ze slávy (přisypáno z druhé pozice tentokrát čtrnáct míčů) nijak nevypadává z intencí klasického Rychle a zběsile, tam ale čísla hned vylepšovala Čína. Právě na tenhle trh Rock se Stathamem myslí jako na svou potenciální spásu, i když aktuálních 133 milionů z Ameriky a 437 celosvětově ostudou ani v nejmenším nejsou.

 

Bronz si drží Lví král, který těží hlavně z menší rodinné konkurence, protože z žebříčku vypadly všechny ostatní letní miliardové hity – Spidey, Toy Story i Aladin. Simba tak mohl zapsat dalších dvanáct milionů a velmi natěsno se přiblížit půlmiliardě jen z Ameriky. Kolosálních je ale hlavně jeho 1,43 miliardy celosvětově, zajišťující pozici v TOP 10 nej filmů historie. Holt Disney je král.

CELOSVĚTOVĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY HISTORIE 

Naopak naprostou pohromou pro konkurenčí studio Sony je pouhých deset milionů pro Angry Birds 2. Bláznivý animák sice stál „jen" 65 milionů dolarů a teď jich má na kontě z Ameriky šestnáct, ale celkově jich tu nenastřádá ani čtyřicet. Takže se studiu zjevně nemůže vůbec vyplatit film v zámoří uvádět. Čímž netvrdím, že trojka nemůže vzniknout – protože diváci jsou ve zbytku světa výrazně méně nároční, když jde o kreslené taškařice, a rádi chodí na všechno, co je barevné, srandovně se to hýbe a kvíká to. Takže je dost dobře možné, že americkou katastrofu ostatní kontinenty alespoň zmírní. V americké centrále Sony ale určitě zapláčou.

 

Ostatně na stejné adrese se malinko smutní určitě i kvůli Tarantinovu Tenkrát v Hollywoodu, které chtělo být ještě větší trvalkou - třetinové propady vykazuje až během čtvrtého víkendu, kdy se zaevidovalo sedm milionů na osmém místě. Což je nejspíš trochu nízko a trochu pozdě, protože kina ubývají a hranice vypadnutí z první desítky se kvapem blíží... Naštěstí má Tarantino na kontě z Ameriky souhrnně 114 mega (dá jich zhruba 140) a hezky rozjíždí svoji pouť po dalších kontinentech.

Přeskočili jsme mj. na pětce žraločí thriller 47 Meters Down: Uncaged, v podstatě další ztroskotavší letní sequel. Nezávisle distribuovaná výplachovka odstartovala s devíti miliony, což je výrazně pod jedenáctimilionovým startem jedničky – jeho 44 mega je tedy v nedohlednu, o megalomanských výkonech loňského blockbusteru MEG raději nemluvě. Spíš tenhle krvavý vývar měli šoupnout rovnou na Netflix.¨

 

Desetimilionový příspěvek pak vykazují  Noční můry z temnot producenta Guillerma Del Tora, osm a půl přisypala rodinně-dobrodružná Dora – víc panuje spokojenost na hororové půdě, protože Paramount narval do objevitelky Dory jednak dvakrát víc peněz, navíc ji protlačil do skoro čtyř tisícovek kin, takže chtěl na kontě nepochybně mnohem mnohem víc než průběžných 34 milionů.

Desítku uzavírá zklamavší adaptace automobilovo-psího dojáku The Art of Racing in the Rain a dvě vyhořelé novinky se čtyřmi miliony: komediální pocta hudbě Bruce Springsteena Blinded By the Light má alespoň nadšené divácké reakce, kolaborace Richarda Linklatera s Cate Blanchett Where´d You Go, Bernadette se naproti tomu topí v rozpacích po všech stránkách. Tak snad příště.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se nevábné drama Overcomer porve se sympatickým hororem Krvavá nevěsta a třetím „Pádem“ Gerarda Butlera Angel Has Fallen. Snad nebudou jen propadáky.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace