Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Akční horor The Hunt se do kin nepodívá. I kvůli Trumpovi


ikona
Mr. Hlad
blumhousedonald trumpfox newshilary swankthe hunt
Politická situace v Americe nepřeje béčkovým akčním hororům.  

Před pár dny se objevil trailer na akčně-hororovou novinku od Blumhouse The Hunt. Pár lidí v ní zjistí, že se z nich stala lovná zvěř ve zvrácené hře miliardářů, které už nebaví nahánět po lesích jeleny a medvědy a radši by si zastříleli do lidí. A těmhle magorům měla šéfovat Hilary Swank. Popravdě po upoutávkách jsem se začal docela těšit. A úplně zbytečně, protože The Hunt se do kin nepodívá. Universal přestal s propagací filmu hned potom, co v Americe došlo k dalším dvěma masakrům ve městech Dayton a El Paso. Film o střelbě na nevinné lidi by to v kinech asi neměl zrovna snadné, ovšem s premiérou se počítalo i nadále. Ale už nepočítá.

Universal se rozhodl premiéru zrušit poté, co prezident Donald Trump obvinil Hollywood z rasismu a snahy rozdělovat Ameriku a řekl, že tam točí filmy, které jsou pro zemi špatné. Ačkoliv bylo víceméně jasné, že jde o další směšnou reakci na masakry ve stylu „můžou za to videohry,“ k téhle srandovní kritice se přidal i kanál Fox News. Ten obvinil The Hunt z toho, že jde o film, v němž liberální elitáři chtějí lovit a zabíjet podporovatele konzervativního smýšlení, respektive Trumpa. 

The Hunt měl být primárně krvák, ale satiře se tvůrci také nevyhýbali. Ve scénáři se navíc o prezidentovi údajně mluví jako o „krysomrdovi“ a lovené oběti mají opravdu sdílet konzervativní hodnoty. Na druhou stranu satira má být trochu kousavá, nikdo však asi neočekává, že by z The Hunt vylezl další Dr. Divnoláska. Část Ameriky se zkrátka spíš zase pokouší hledat důvod, proč dochází k masakrům a opět to musí někdo odskákat. Letos to byly prověřené videohry a holt lehce kontroverzní filmové béčko. Rap, heavy metal a taneční pohyby Elvise Presleyho si nejspíš politici a komentátoři šetří na příště. 

Kdy a jestli The Hunt v kinech uvidíme, zatím nikdo netuší. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (27)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace