Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #518 o Tarantinovi a Shang-Chi


ikona
Mr. Hlad
aliensguillermo del toroonce upon a time in hollywoodquentin tarantinoshang-chivíkendový výplach
Jaké vesmíry stvořil Quentin Tarantino? Kde sehnat pušku z Vetřelců? A co je zač comicsový Shang-Chi?  

Vypláchnutý výplach

Zbraň týdne
Vybrat nejikoničtější filmovou zbraň by asi nebylo snadné, do finále by se však nejspíš dostala puška z Vetřelců. My vám neřekneme, kde si ji pořídit, ale pokud máte 3D tiskárnu, s trochou snahy si ji můžete doma udělat sami

Knírači týdne
Nick Offerman alias Ron Swanson v seriálu Parks and Recreation je génius. A taky majitel nejepičtějšího kníru na světě, před kterým se musí sklonit třeba i takový Magnum. Ale v seriálu Plný dům bychom ho asi fakt vidět nechtěli. 

Vesmíry týdne
Zatímco některým filmařům stačí stvořit si jeden vesmír, kde se odehrávají jejich filmy, Quentin Tarantino má podle všeho hned tři. A všechny jsou docela zajímavé. 

Lego týdne
Seriál Přátelé slaví letos pětadvacet let. A pořád je to mezi sitcomy absolutní pecka, která prakticky nezestárla. LEGO se tedy rozhodlo dát téhle šestici televizních legend vlastní stavebnici.

Záběry týdne
Muzeum moderního umění v New Yorku alias MOMA má ve své sbírce i filmy. A některé jsou hodně staré. Ty nejstarší pocházejí z roku 1897, kdy film vypadal jako něco zázračného. Jak na ně tehdy lidé koukali? Jak na ně reagovali? A mají pořád to samé kouzlo jako před více než sto dvaceti lety? 

Ocenění týdne
Režisér, scenárista a producent Guillermo del Toro si bez nejmenších pochyb zaslouží mít svou hvězdu na Chodníku slávy v Los Angeles. A tak ji teď má. Pokud chcete vidět, jak celý ceremoniál užil, pusťte si video. 

Článek týdne
Quentin Tarantino má v kinech novinku Tenkrát v Hollywoodu a vzhledem k tomu, že tenhle tvůrce vždycky vyvolával v jistých kruzích kontroverze, i tentokrát se řeší "strašně důležité věci." Při troše pátrání na netu najdete články o tom, že v Hollywoodu už pro tyhle "filmaře nenávidějící ženy" není místo. Nechce se mi googlit, kdo tuhle volovinu vypustil do světa, v každém případě jeho/její jméno mi v hlavě neutkvělo. Na druhou stranu Tarantino má dva Oscary a kdo viděl Jackie Brown, Kill Bill nebo Auto zabiják a nemá v mozku nablito, asi tuší, že tenhle filmař má k ženám na plátně trošku jiný vztah, než si autoři podobných blábolů myslí. To ovšem nebrání nikomu v tom, aby si pustil všechny tarantinovky a počítal, kolik dialogů v nich mají muži a kolik ženy. Jestli vám to připadá jako zajímavá statistika, nebo důvod začít se veřejně pohoršovat, fakt nechám na vás

Con týdne
Zatímco nedávný Comic Con jsme si celkem hlídali a čekali jsme, co se na něm objeví za zásadní novinky a informace, CatCon 2019 jsme povážlivě odflákli. A přitom tam krom hromady koček byli i Kat Dennings (pochopitelně s tím jménem) a Macaulay Culkin. 

Hrdina týdne
Nebudeme kecat, o superhrdinovi jménem Shang-Chi jsme toho fakt moc nevěděli. Jen to, že je Asiat a má jít o comicsovou verzi Bruce Lee. Počítám, že většina čtenářů na tom byla podobně a pokud mezi ně patříte taky, můžete se teď dovzdělat. 

Duel týdne
Minule jsme se ptali, jestli by ve vzájemné bitce vyhrál Hobbs nebo Shaw. A v době počítání duelu to byla stylová remíza. 

Dnes se podíváme na Tenkrát v Hollywoodu a logicky se zeptáme, jaký film Quentina Tarantina máte nejradši. Názvy pište do předmětu, v textu se rozkecejte. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace