Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney zrebootuje Sám doma a omezí filmy od Foxů


ikona
KarelR
dark phoenixdeadpooldenik maleho poseroutkydisneydvanact do tuctunoc v muzeuplaneta opicsam domax-men
Je nová doba a za padoucha je Dark Phoenix! 

Chvíli po nákupu Foxů Disneym byl zrušen label Fox 2000, který se soustředil na filmy s nižšími rozpočty (tzn. všechno mezi titěrnými indie od Fox Searchlight a blockbustery od 20th Century Fox). No a teď Disney chystá další velké změny, za něž oficiálně můžou špatné finanční výsledky koupeného studia.

Zatímco loni touhle dobou byli Foxové (hlavně díky Deadpoolovi 2) krásných 180 milionů dolarů v plusu, letos jsou za poslední kvartál 170 milionů v mínusu. Na vině je samozřejmě brutální propadák jménem Dark Phoenix a u Disneyho nepromarnili šanci využít ho k tomu, aby z Foxů udělali další továrnu na značkové projekty.

Na jednu stranu je fajn, že by se studio mělo soustředit hlavně na dospělejší série (Kingsmani, další Planety opic, poirotovky atd.). Klasické rodinné celovečeráky se tu (s výjimkou Avatarů) vyrábět nebudou, ty si Disney pořeší u sebe, u Marvelu a u Pixaru. Počet kinopremiér se nicméně omezí a novinkou budou různé streamovací bokovky pro Hulu nebo Disney+.

Pár příkladů za všechny? Momentálně se pro Disney+ chystají rebooty Sám doma, Noci v muzeu, Dvanácti do tuctu a Deníku malého poseroutky. Ačkoliv nevíme, zda půjde o „televizní“ filmy nebo o seriály, do kin se tyhle značky jednoduše nedostanou. Disney se totiž snaží odstupňovat projekty podle toho, kde budou fungovat nejlépe, aby se omezil počet propadáků.

Uvidíme, kam tahle cesta povede. Recyklace známých věcí (snad?) nemůže fungovat donekonečna, momentálně ale Disneymu vynáší jednu miliardu za druhou. Logicky tak vlastně není důvod tuhle strategii měnit…

---

Vytáhni v hospodě: U Disneyho údajně diskutují nad tím, že by Deadpool i nadále řádil v eRkových sólovkách a sem tam si odskočil do PG-13kové týmovky v MCU. Kéž by na tohle (rozumně znějící?) řešení nakonec vážně došlo.

---

Vytáhni v hospodě 2: Macaulay Culkin se hlásí o roli v rebootu Sám doma!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace