Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červenec 2019


ikona
KarelR
blu-raycaptain marveldvdgentleman s pistolizelena knihazena na valecne stezce
Vyražte do vesmíru, na Island, do sedmdesátých let nebo na road trip s novým Bladem. 

O prázdninách obvykle nevychází moc blůčkových pecek, letošní červenec však není úplně marný. Žádná velká pecka sice nedorazila, marveláckou sci-fi, poslední redfordovkou nebo letošním vítězem Oscara bych ale tak úplně nepohrdnul.

Captain Marvel
Vychází: 24. července 2019
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray)

Jak jsme zjistili letos v březnu, Captain Marvel v Česku dopadla podobně jako Black Panther. Někomu zkrátka první MCU film s ženskou hrdinkou přijde stejně mimo jako první MCU film s černým hrdinou, tak uvidíme, jak se mu povede do budoucna. Já každopádně doufám, že už je vlna těžce zklamaných fandů za námi, a můžeme si říct, že je Captain Marvel vlastně pohodová sci-fi, která trpí hlavně tím, že je strašně moc obyčejná. Prakticky všechno, co origin téhle slečny nabízí, už jsme viděli jinde a lépe - a nejvíc mě štve promarněná akce, s níž by si jiný režijní dohled pohrál mnohem víc. I přesto si ale stojím za tím, že jde o dost zábavnou jednohubku, která má (i díky Samuelu L. Jacksonovi) do velké žánrové tragédie náramně daleko. (7/10)

Gentleman s pistolí
Vychází: 24. července 2019
Cena: 268 Kč (DVD)

Snad už to není spoiler, ale scenáristé Avengers 4 se prý dlouho bavili tím, že nebude Redfordovým (možná) posledním filmem Gentleman s pistolí, nýbrž comicsový megahit, z něhož se stal nejvýdělečnější film všech dob. V tuhle chvíli už víme, že Redford možná končí na velkém plátně, ještě chvíli se však zdrží na malé obrazovce - zahraje si totiž prezidentskou verzi sebe sama v seriálových Watchmenech. Tím už ale moje "trivia nadstavba" končí a pojďme ke sdělení, že je Gentleman s pistolí moc hezkou krimi, jíž mi zkazila hlavně přehnaná očekávání. Po málem pětihvězdičkovém traileru jsem tak nějak doufal v hlubokou labutí píseň na úrovni Gran Torina. Výsledek je však "jen" fajn biografií, která vás vezme do sedmdesátek a znovu vám dokáže, že Redfordovo charisma utáhne prakticky cokoliv. (7/10)

Zelená kniha
Vychází: 10. července 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Tři Oscary včetně toho za nejlepší film roku a 87% na ČSFD. Zelená kniha triumfovala v Americe i v Česku, takže je mi trochu smutno z toho, že jsem z ní nebyl extra nadšený. Jasně, Viggo i Mahershala jsou super a jejich novinka je učebnicovým příkladem divácky vstřícné road movie. Já jsem však téhle pohádce tak úplně nepodlehnul, a paradoxně bych z toho vinil Stevea Martina a Johna Candyho. Proč? Protože jsou Letadla, vlaky, automobily vystavěné podle té samé šablony (oba filmy mají prakticky stejný konec!) a Peter Farrelly mi je prostě nikdy nevyhnal z hlavy. Poslušně tedy zvedám palec nahoru, kdybych si teď ale měl pustit Zelenou knihu nebo Hughesovu klasiku, má hláškující Viggo smůlu! (7/10)

Žena na válečné stezce
Vychází: 13. července 2019
Cena: 228 Kč (DVD)

Dost mě to mrzí, ale Ženu na válečné stezce jsem ještě pořád neviděl. Mám přitom pocit, že půjde o jeden z nejlepších filmů roku, jelikož na ČSFD září nejedna pětihvězda ("celkové" hodnocení je 79%) a hlasitě ji doporučuje i Rimsy. Co přesně se dočtete v jeho osmičkové recenzi? Pokud jste se k ní ještě pořád nedostali, vězte, že láká na "povedenou severskost, které nechybí humor, podmanivý audiovizuál i nebanální myšlenkový rámec. Příběh o příliš horlivé aktivistce vcelku jednoduše pobaví i donutí k zamyšlení." Další doporučení jsou tudíž nadmíru vítaná v diskuzi! (8/10)

Dále v červenci vyšlo: Alita: Bojový anděl, LOVEní, Mrazivá pomsta, My, Shazam!, Stockholm, Ticho před bouří, Všechno nejhorší 2, Úhoři mají nabito, Zlom, Zraněná srdce, Colette: Příběh vášně

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (3)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace