Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

EAF: Nejlepší automobilové honičky


ikona
imf
bullitteafencyklopedie akčního filmuhoničkymustangsteve mcqueen
Královská disciplína akčního filmu a její vrcholy 

Miluju filmy a miluju auta. To první tak nějak odjakživa, to první nejdřív jako objekt čistě estetický, ale se získáním řidičáku (no dobře, pěkných pár let předtím) i jako způsob jak získat křídla, osvobodit se, zablbnout si za horizontem všedních dnů. Prostě všechny ty klišé, ovšem bez porušování silničních pravidel a zákonů. Je celkem logické, že jsem na akčních filmech vždycky miloval automobilové honičky, ale osud tomu chtěl, abych se postupem času dostal od psaní o filmech i k psaní o autech. Což zahrnovalo otestování nekonečné (a díkybohu nekončící) řady krásných a skvělých aut. A protože jedno další takové, na které se nezapomíná, bylo zrovna na obzoru, zavolal jsem Hladovi a dali jsme dohromady speciál, který je trochu ambicióznější, než naše běžná produkce.

Na výsledek se můžete podívat sami. Dali jsme dohromady naše nejoblíbenější honičky za posledních padesát let. Zdaleka tam nejsou všechny, ale dnešní hodinový speciál můžete brát jako svědectví o tom, jak se tenhle typ scén v akčním žánru v průběhu dekád vyvíjí. Co funguje, co ne… co jsme si odnesli do běžného provozu a proč nevědomky akční hrdiny napodobujeme, zatímco třeba Top Gear napodobuje styl záběrování filmových honiček a slaví s tím obrovský úspěch, na rozdíl od běžných novinářských car testů, které jsou přeci jen hlavně o pojmech a dojmech.

Tentokrát vás vyloženě prosíme, abyste si to pustili na YouTube, protože jsme se snažili odvést (a odvézt) kus poctivé práce. V audiu na iTunes, Podbean nebo Spotify to taky zní moc hezky, ale video je video. Až uvidíte, tak pochopíte. Rádi bychom vám slíbili, že takových macatých speciálů bude víc a že třeba přidáme i nové formáty. S naší Encyklopedií máme velké plány. Zároveň ale musíme krmit MZ Live a vaše oblíbené speciály. Dejte nám najevo, že se vám líbí i tenhle specifičtější formát. Lajky, odběrem, komentářem pod videem nebo článkem. Je to ten tolik potřebný kopanec do další práce, která nás baví, ale zároveň chceme vědět, jestli baví i vás.

Tak a teď už se připoutejte, protože tentokrát vážně jedeme z kopce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace