Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Zdeněk Srstka, kaskadér, velký herec malých rolí a ikona pejskařů


ikona
Mr. Hlad
hliník se odstěhoval do humpolcelimonádový joemarečku, podejte mi peroripzdeněk srstka
Jeden z největších hereckých sympaťáků už bohužel není mezi námi. 

Jsou herci, kteří vyhrávají ceny, dovedou na plátně nebo v divadle zahrát stejně dobře Hamleta i Rákosníčka a když jim je přes sedmdesát, začne je jejich okolí oslovovat „Mistře“. A pak tu jsou lidi jako Zdeněk Srstka. Velké role dostával minimálně, jeho tvář, bodrý hlas a především zápasnická figura šly ovšem na plátně přehlédnout jen stěží. V posledních letech se sice objevoval hlavně v pořadu Chcete mě?, kde pomáhal hledat nový domov psům a kočkám ze všech koutů Česka, ale filmových rolí má za sebou také sakra velké množství. A bohužel k nim už žádná další nepřibude. Zdeněk Srstka zemřel dnes ve věku 83 let po boji s těžkou nemocí. 

 

Srstka se k filmu dostal přes sport, v roce 1957 skončil třetí na mistrovství Evropy ve vzpírání a o tři roky později byl devátý na olympijských hrách. Proslavil se jako kaskadér a nepřehlédnutelný herec malých rolí, třeba v klasice Limonádový Joe aneb Koňská opera. Jeho doménou byly komedie a i na malém prostoru dovedl zazářit ve filmech jako „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“Adéla ještě nevečeřela, „Pane, vy jste vdova“ nebo Šest medvědů s Cibulkou.

 

Jeho věta „Hliník se odstěhoval do Humpolce“ z „Marečku, podejte mi pero“ zlidověla natolik, že má dnes Hliník v Humpolci pamětní desku. Srstka hodně vystupoval v televizi, byl častým hostem talkshows a estrád a jeho euforické moderování pejskařského magazínu Chcete mě? vstoupilo do historie. Vždycky ale patřil mezi herce, které jsme viděli na plátně rádi. Naštěstí nám tu toho nechal dost na to, aby na něj svět jen tak nezapomněl. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace