Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela hvězda Blade Runnera a Sin City Rutger Hauer


ikona
Mr. Hlad
batman začínáblade runnerhitchermaso a krevpaul verhoevenriprutger hauersin city
All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.  

Ve věku sedmdesáti pěti let opustila svět herecká legenda Rutger Hauer. Rodák z Nizozemska, který se dostal do Hollywoodu spolu s Paulem Verhoevenem, jen málokdy dostal příležitost předvést svůj talent na sto procent, ale přesto po něm zbyla spousta rolí, díky kterým se na něj bude vzpomínat ještě zatraceně dlouho. 

V očích spousty diváků je Rutger Hauer herec z béčkových akčních filmů, který měl kliku na dvě tři dobré role. Nehodlám tu nikoho přesvědčovat o tom, že to bylo jinak... ale bylo. Hauer hrál v hromadě akčních béček, skončil u nich však tak trochu neprávem a i když mu drsňáci šli podobně jako Lundgrenovi nebo Van Dammeovi, byl podstatně lepší herec. Jen v Hollywoodu dostal málokdy příležitost to předvést. Pochybovat o jeho talentu a schopnostech ovšem člověk přestane v okamžiku, kdy vidí jeho Roye Battyho, dost možná nejpoetičtějšího záporáka stříbrného plátna, jehož smrt na konci Blade Runnera je neskutečně silná scéna

Hauer zazářil i ve středověké řezničině Paula Verhoevena Maso a krev, parádního magora si vystřihl v Sin City - město hříchu, Christopher Nolan ho obsadil do Batman začíná, ve fantasy Jestřábí žena bojoval kvůli lásce s magickým prokletím v Nočních dravcích mu šel po krku Sylvester Stallone, měl parádní cameo v Klepání na nebeskou bránu a jeho Stopař je film, který pro autostop udělal to samé co Čelisti pro koupání. Považovat tohohle Nizozemce za videobéčkaře by rozhodně nebylo fér. Šlo o sakra všestranného herce a i když je škoda, že nedostal šanci předvést toho před kamerou víc, bude nám chybět. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace