Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ridley Scott natočí nový film s Affleckem a Damonem


ikona
KarelR
ben afflecklast duelmatt damonridley scott
Ben Affleck a Matt Damon dali hlavy dohromady a zahrají si ve filmu o... pomstě za znásilnění? 

Poslední dekádu neměl Ridley Scott zrovna na růžích ustláno. Robin Hood, Prometheus a Konzultant byli přijati vcelku rozpačitě a na Exodus už většina lidí stihla zapomenout. V roce 2015 sice vytasil skvělého Marťana, pak ale zase spadl do pasti nezájmu (a hejtu) s dramatem Všechny prachy světa a návratem Vetřelce. Co chystá dál? Dvojku Gladiátora, Bitvu o Británii nebo akční thriller Queen & Country. Jak je však u Ridleyho zvykem, všechno se může změnit ze dne na den, a právě tahle situace nastala s Posledním duelem.

O co půjde? O historické drama, které nám představí skutečné události z roku 1386. Jean de Carrouges tehdy odjel do války a jeho nejlepší kamarád Jacques Le Gris toho zneužil k tomu, aby mu znásilnil manželku (!!!). Poté, co jí to nikdo nevěřil, se Carrouges vypravil za králem Karlem VI. a vydupal si u něj duel na život a na smrt. Carrougesův střet s Le Grissem se přitom stal posledním oficiálně schváleným duelem v historii Francie a očividně byl natolik dramatický, že ho Eric Jager rozepsal do románové podoby.

Jagerův román se posléze dostal k Nicole Holofcener (Zbožňuju prachy!, A dost!), která ho společně s Benem Affleckem a Mattem Damonem překopala do scénáře. Co se dělo dál? Scott kývnul na režii, Affleck s Damonem si rozdělili hlavní role (zatím nevíme, kdo hraje koho), a nikoho by nepřekvapilo, kdyby se výsledek objevil příští rok v kinech. Momentálně je sice projekt u Foxů a tím pádem u Disneyho, kde mu nemusí dál zelenou. Všichni s tím ale tak nějak počítají a ostatní studia prý vyloženě čekají na to, až se o Scottovu novinku nemilosrdně poperou.

---

Vytáhni v hospodě: Na další velkou spolupráci Afflecka s Damonem se čekalo přes dvě dekády. Kromě Dobrého Willa Huntinga, kterého v roce 1997 i napsali (a vyhráli za to Oscara), si spolu zahráli hlavně ve spoustě filmů Kevina Smithe.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace