Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních červencových filmů


ikona
KarelR
bez veci nad vecibily bily dendevadesatkydiego maradonakoristlate nightmrtvi neumirajipavarottispolujizdasrazka s laskou
Líheň z Karlových Varů se začíná přesouvat do širší české distribuce. Co všechno stojí za pozornost? 

Červencová kinonadílka je (nepřekvapivě) hlavně o filmech z Varů. Hned několik kousků z festivalu jde do klasické distribuce, takže se tentokrát dočkáte opravdu velké porce Rimsyho, který má nakoukáno a narecenzováno jak pán.

4. července

Mrtví neumírají

Začneme u nového Jarmusche, který se po solidních trailerech dočkal rozpačitých ohlasů. Řada lidí u tohohle filmu vyloženě trpěla, číselně jsou však ohlasy kolem průměru. A právě ten slibuje i šestková recenze od Rimsyho, jejíž verdikt zní: "Jarmusch agituje proti konzumu a energeticky nezodpovědné politice, avšak neprvoplánový koncept se nepodařilo rozvést do takové hloubky, abychom mohli mluvit o skutečně zásadním díle."

Srážka s láskou

Očekávaná romantika s Charlize Theron a Sethem Rogenem je na tom zatím víc než dobře (tedy alespoň co se týče ohlasů, do kina bohužel moc lidí nepřišlo). Rotteny hlásí 7,1/10 a dost se tam chválí, na ČSFD je 78%, a vy se můžete těšit na recenzi od imfa, která by měla dorazit v nejbližších dnech. Snad zvedne palec nahoru i on, Charlize a Seth jsou totiž ohromní sympaťáci a zrovna tenhle projekt si zaslouží každou prodanou vstupenku.

11. července

Devadesátky

Další premiéra z Varů, která záhy vyrazila do zbytku republiky, je na tom číselně úplně stejně jako Srážka s láskou. Devadesátky mají 7,1/10 na Rottenech a 78% na ČSFD (vážně), tady už ale vyšla i recenze. Rimsy zakotvil u sedmičky a tvrdí, že se "tenhle výlet do devadesátých let veze na vlně nostalgie, vedle propracovaných rekvizit a hudby však nabízí i citlivé drama o dospívání, kterému budeme všichni rozumět. Režijní debut Jonaha Hilla invencí neplýtvá, ale značí poctivý rozjezd kariéry."

Kořist

Rychlá odbočka k hororům a Mr. Hladovi! Kořist byla jednou z nejočekávanějších letních žánrovek a měla by nabídnout přesně to, co slibovala v trailerech. Průměrný rating 6,6/10 na Rottenech a 64% na ČSFD možná nezní jako extra zásadní doporučení. Podle Hladovy sedmičkové recenze ale nebudete v kině zklamaní - stačí jen vědět, že jdete na "napínavou hororovou podívanou o dvou hrdinech, kteří se octnou během hurikánu uvězněni ve sklepě s hladovými aligátory. Chytré a zajímavé postavy, skvěle budované napětí i pár docela drsných scén dělají z Kořisti hodně fajn žánrovou zábavu. Škoda, že se v závěru mění z hororu do akčního béčka."

Late Night

Upřímně jsem měl z trailerů Late Night docela dobrý pocit, výsledek je ale podle všeho katastrofální. Na Rottenech sice film sbírá chválu a má tam průměrný rating 6,9/10, na ČSFD však najdete jen 52%. No a pak je tu Rimsyho čtyřková recenze, podle níž je "Emma Thompson jedinou světlou stránkou téhle jinak velmi obyčejné a trapně doslovné agitky proti mužské dominanci a všem zlým věcem ve společnosti." To víte, v Americe holt na tohle téma slyší o něco víc než u nás...

Pavarotti

V červenci jdou do kin hned dvě biografie věhlasných legend (tu druhou budeme řešit za chvíli) a obě si vedou docela dobře. Pavarotti se z 6,9/10 na Rottenech odpíchnul k 86% na ČSFD, což je hodně solidní číslo. K opatrnosti nicméně nabádá Rimsy, podle jehož šestkové recenze "rutinně zpracované biografii paradoxně škodí především prosluněnost Pavarottiho nátury, zabraňující vytvoření pořádného konfliktu. Fanoušci nebudou překvapeni a neználci nepobaveni; ale pokud se chcete o operním mistrovi něco dozvědět, Ron Howard předkládá přístupné řešení."

Spolujízda

Červenec je na komedie vážně bohatý a Spolujízda by měla být dalším povedeným zářezem. Na Rottenech se sice Bautista s Nanjianim trápí s průměrným ratingem 5,2/10, ČSFD však hlásí hodně slušných 73%. Vyšší hodnocení přitom podporuje i Rimsy, jehož sedmičková recenze slibuje "příběhově rutinní, ale sympaticky natočený a řadou nápadů oplývající buddy movie, jenž stojí na neokoukanosti a komediálním talentu ústředního dua." Kdo by to byl řekl, že se takové chvály dočkáme zrovna odtud!

18. července

Bez věcí nad věcí

Německé komedie pokračují v útoku na česká kina a tentokrát se bude řešit materialismus. Bez věcí nad věcí je o dvou kamarádech, kteří se na 100 dní vzdají všeho, co vlastní (každý den si můžou vzít zpátky jednu věc), a samozřejmě to má být satira na onen prohnilý konzumní život. S takovou zápletkou by z toho snadno mohlo být velké utrpění. Ohlasy jsou ale zatím úplně v klidu (73% na ČSFD) a lákají na originální, chytrou a skvěle zahranou podívanou, která... se za pár let určitě dočká americké předělávky?

Diego Maradona

Asif Kapadia si vybojoval dokumentární ostruhy Sennou a Amy a teď trefil hattrick. Jeho Diego Maradona má totiž na Rottenech 7,7/10 a na ČSFD najdete po Varech 80%, což je vyloženě skvělá vizitka. Kdo už ho viděl? Správně, naše sedmičková recenze je od Rimsyho a zřejmě po ní vyrazíte rovnou do kina: "Potřetí se talentovaný Kapadia vrací k tématu nadějných dětí, které to nakonec moc nezvládly. Na půdorysu jedné etapy Maradonova života poutavě popisuje souhru společenských i individuálních vlivů, jež dokáží zničit skvěle rozjetou kariéru."

25. července

Bílý bílý den

Čím lepším ukončit červenec, než islandským dramatem? Bílý bílý den také odstartoval projekční pouť ve Varech, kde se zalíbil Civalovi i Rimsymu, a momentálně se chlubí 71% na ČSFD. Vy-víte-kdo už přitom stihnul i napsat recenzi, která příběhu bývalého policisty, jenž se vyrovnává se smrtí svojí ženy, přisuzuje sedmičkové kvality: "Bílý bílý den je nezvykle natočené rodinné drama, v němž zanechává osobitý režisér možná až příliš velkou stopu. I přesto je to ale často uchvacující podívaná nejen pro fanoušky přísné severské mlhy."

Co jste si vybrali z červencové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v srpnu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace