Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červen 2019


ikona
KarelR
blu-raydvdkurskpaserak
Vydejte se s Thomasem Vinterbergem na jadernou ponorku a s Clintem Eastwoodem mezi pašeráky drog. 

V červnu se na domácím trhu potkaly dvě velké režijní hvězdy. Dánský virtuos Thomas Vinterberg dělal společnost Clintu Eastwoodovi a výsledkem jsou dva filmy, které byly v kinech neprávem ignorovány.

Kursk
Vychází: 5. června 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Hned zkraje se musím přiznat, že jsem nevěděl, jak Kursk dopadne. V době téhle kauzy mi bylo 13 let a řešil jsem úplně jiné věci (v srpnu 2000 šlo do kin 60 sekund, Mission: Impossible II a Slepičí úlet!), takže jsem měl oproti spoustě diváků zásadní výhodu. Dovedu si představit, že bude Kursk pro "obeznámené" dost předvídatelný a tudíž i krapet nudný. Já jsem ale film pouštěl jen s vědomím, že se v něm cosi stane s ruskou ponorkou, a dostal jsem precizně zrealizovaný napínák, který si v pár momentech nezadá s (rámcově trochu podobným) Černobylem. Škoda, že Vinterberga i takhle svazují historické události. Thrillerová škatulka mu očividně sedí a mohl si s ní vyhrát daleko víc. (7/10)

Pašerák
Vychází: 26. června 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Gran Torino je nepřekonatelná pecka za 10/10 a Clint Eastwood mohl před jedenácti lety odejít do důchodu na absolutním vrcholu. Docela dlouho to vypadalo, že svůj slib "už nebudu režírovat sám sebe" dodrží. Pak ale zakopnul o příběh devadesátiletého pašeráka drog a ohlásil comeback, který... se díky bohu povedl. Jeho nové drama má do velké události samozřejmě daleko. I přesto však jde o skvělou oldschoolovou podívanou, v níž Clint prostě řídí a zpytuje svědomí a vlastně to stačí. Mrzí mě, že je to až tak velká one man show - některé vedlejší postavy by rozhodně unesly víc prostoru. Jako celek ale Pašerák šlape od začátku do konce a líbil se mi ještě o něco víc než Redfordův Gentleman s pistolí. (8/10)

Dále v červnu vyšlo: Čarodějovy hodiny, Jak vycvičit draka 3, Kdyby ulice Beale mohla mluvit, Léto s gentlemanem, Nedotknutelní, Ničitelka, Školní nářez, Úniková hra, Vítejte v Marwenu, Záhada Silver Lake

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace