Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Remake Lvího krále vypadá fenomenálně


ikona
KarelR
beyoncedonald gloverjon favreaulvi kralprvni dojmy
U Disneyho vsadili na tu největší jistotu a asi vás nepřekvapí, že se jim to vyplácí. 

Hraný Dumbo letos moc nezabodoval, tím ale disneyovská selhání končí. Z Aladina je megahit, jenž momentálně přepočítává 923 milionů dolarů, a nejspíš vám neuniklo, že myšák vytěžil obří peníze i z Captain Marvel, Avengers: Endgame a Toy Story 4. Co je na řadě teď? Další miliardová trefa se jmenuje Lví král a zámořští kritici jsou s ní náramně spokojení.

Na přesné hodnocení si ještě musíme počkat, první tweety však hovoří zcela jasně. Jon Favreau natočil překrásný rodinný biják, který se chlubí dechberoucí vizuální stránkou, perfektním hlasovým obsazením a neselhávajícím příběhem. Nový Lví král prý víceméně kopíruje animák 1:1 (změny jsou kosmetické a vždy k lepšímu), takže tu snad ani nebyl prostor pro zásadní selhání. I přesto jsou ale všichni okouzleni tím, že digitální zvířata fungují prakticky stejně dobře jako jejich kreslené předobrazy.

Co se týče výtek, Favreaův film údajně není lepší než originál a pár lidí naznačuje, že je kvůli své podobnosti vlastně zbytečný. Jak ale dobře víme, tenhle argument je tváří v tvář diváckému zájmu dost lichý a dal by se aplikovat na většinu hraných předělávek z posledních let, které sbíraly chválu a dolary jako na běžícím páse.

Pointa tedy je, že se do kin řítí přesně to, co se od remakeu Lvího krále čeká. První diváci navíc jásají hlavně nad Timonem a Pumbou, kteří mají zářit v každé svojí scéně, takže by mělo jít o náramně zábavný doják, jenž uspokojí všechny věkové generace. Zkusí se u Disneyho zamyslet nad druhým dílem? Pokračování Knihy džunglí se zatím odložilo právě kvůli Lvímu králi. Šance na odvážný krok kupředu tedy existuje, možná ho ale začínám řešit trochu předčasně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace