Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #513 o Stranger Things a Spider-Manovi


ikona
Mr. Hlad
idris elbaspider-manstar warsstranger thingsvíkendový výplachwolf of wall street
Jak by Stranger Things vypadalo jako drama nebo film noir? Co všechno jste přehlédli v novém Spider-Manovi? A kdo půjde za katr?  

Nedělní výplach

Recap týdne
Třetí řada Stranger Things je konečně venku, ale pokud se na ni chystáte, možná by nebylo od věci připomenout si, co se dělo v předchozích sériích. Ono toho totiž zase tak málo nebylo a nejspíš by bylo fajn si to trochu osvěžit

Žánr týdne
Stranger Things je super v tom, jak míchá žánry. Chvilku horor, chvilku romance, pak detektivka, troška komedie... a dohromady to šlape víc než obstojně. Přesto by se s tímhle hraním si se žánry dalo dělat ještě trochu víc. 

Animák týdne
Deváté Star Wars nejspíš na chvilku uzavřou největší filmovou ságu všech dob, ale už teď víme, že pár dalších filmů se chystá. A seriálů a her... a vůbec. Ale o celvečerním animáku jsme zatím, pokud se nepletu, ještě neslyšeli. A možná je to škoda, protože by to mohlo být zajímavé. 

Kriminálník týdne
Vlk z Wall Street je samozřejmě super, ale přišlo mi až zvrácené, když jsem zjistil, že Jordan Belfort, kterého si DiCaprio zahrál, teď vydává knihy a jezdí po světě a živí se jako motivační speaker nebo bůhvíco. Ten člověk je kriminálník sakra! No ale budiž, ono u Vlka z Wall Street bylo podobných lidí evidentně víc. Včetně producenta Rizi Azize, který byl zatčen za praní špinavých peněz

Detektor lži týdne
Detektor lži je věc, se kterou může být hodně velká sranda, ale člověk musí počítat s tím, že se díky němu dostanou na svět věci, které by si nejraději nechal pro sebe. Idris Ebla ale kývl na to, že se pro Vanity Fair nechá trošku otestovat. A dopadlo to takhle. 

Kočky týdne
Vycvičit psa jde poměrně lehce, s kočkami je to ale o dost složitější, protože jsou dost neposlušné a paličaté. A nebo taky pořádné svině, záleží na tom, koho se zeptáte. V Hollywoodu ale cvičené kočky potřebují. A mají na to odborníky. 

Efekty týdne
S pomocí počítačů a CGI dnes můžou filmaři nechat herce omládnout o třicet let nebo vytvořit dokonale vypadající džungli. Ale staré praktické efekty měly taky něco do sebe a hlavně stárnou podstatně pomaleji. A taky díky nim skvěle vypadají fotky ze zákulisí. 

Rozhovor týdne
Tenhle koncept mi připadá geniální, ale trošku nedotažený. Posadíte před kameru hereckou hvězdu, vedete s ní normální rozhovor, ale během toho si kupříkladu Jake Gyllenhaal hraje s roztomilými štěňaty. Dostat z něj odpověď sice chvilku trvá, ale celé je to tak strašně ňuňu a roztomilé, že je to vlastně hrozně fajn. A teď si představte, že by pět takových čtyřnohých sympaťáků přitáhl do studia Václav Moravec... 

Easter eggy týdne
Spider-Man: Daleko o domova je doslova narvaný odkazy, vtípky a informacemi, které zaznamenají jen ti největší fandové. A vy se o to ani nemusíte pokoušet, protože tihle fandové z toho pak sestříhají videa, na která se pak můžete v klidu podívat. Jen bacha na spoilery. 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejlepší film Rolanda Emmericha. S přehledem vyhrál pochopitelně Den nezávislosti, druhé místo si vybojovala Hvězdná brána a hned za ní parádní nedoceněná akce Útok na Bílý dům. 

Dnes se ohlédneme za karlovarským filmovým festivalem a chceme vědět, jakou největší pecku jste ve Varech letos viděli. Filmy pište do předmětu a v textu nám řekněte, čím vás zaujaly. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace