Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Malá mořská víla dostane hranou verzi. Jste připraveni na další kontroverzi?


ikona
KarelR
disneyhalle baileymala morska vilarob marshall
Disney dává dohromady další předělávku animované klasiky. Kdo všechno si v ní zahraje? 

Disneyovské adaptování kreslených pohádek do hrané podoby se vyplácí. Po Popelce nebo Krásce a zvířeti se sice zavrávoralo u Louskáčka a Dumba, hitový Aladin ale leccos napravil a Lví král také zboří pokladny kin. Co bude dál? Letos na podzim se vrátí Zloba a příští rok převezmou otěže Mulan s Liu Yifei a Cruella s Emmou Stone. Disney už nicméně kouká i na rok 2021, kdy nás čeká Malá mořská víla se zpěvačkou Halle Bailey.

Dočkáme se tohohle filmu v klidu a pohodě? Kdepak! Disney totiž do role racka Scuttlea (v českém znění Rudolf) obsadil Awkwafinu, což znamená, že starého bílého ptáka namluví mladá Asiatka. Jak správně tušíte, jistá část internetové populace to nemůže rozdýchat a... ok, kecám. Rudolfa nikdo neřeší a zatím je ticho i kolem obsazení Jacoba Trembleyho (žlutý rybí klučina Flounder) nebo Melissy McCarthy (zlá Uršula). Hejtuje se akorát Halle Bailey, protože není tak úplně bílá a zatím nemá ani rudé vlasy!

V první řadě (oprávněně a rozumně) pláčou milovníci zrzek. Marvel jim místo Mary Jane Watson naservíroval Zendayu jako nezrzavou Michelle Jones, a teď je tu Disney s upravenou Ariel. No a pak se samozřejmě ozvala o něco širší skupina sklíčených diskutérů, kteří se nechtějí smířit s tím, že Halle není běloška. Co naplat, že se podobnou cestou kráčelo třeba u Aquamana, jenž měl do své zažité předlohy (= blonďatého bělocha z comicsů) taky hodně daleko. Tenhle podvodní casting budí mnohem větší rozruch, protože... je Halle o něco tmavší než Jason Momoa a většina lidí o ní nikdy neslyšela?

Tou důležitou otázkou samozřejmě je, zda bude Halle Bailey dobrá Ariel, což se dozvíme tak za dva roky (respektive o něco dřív z trailerů). Do té doby se však připravte na spoustu komentářů od lidí, kteří sice na pohádky od Disneyho nechodí, ale vědí, že Ariel bývala bílá - a tak musí Disney pocítit jejich hněv na Facebooku a na Twitteru. Uvidíme, jak dlouho budou tyhle (pseudo)kauzy ještě pokračovat. V tuhle chvíli je nicméně mnohem zásadnější, že Malou mořskou vílu režíruje Rob Marshall, od něhož se po Nine, Pirátech z Karibiku 4, Čarovném lese a Mary Poppins 2 rozhodně nedá čekat nějaký muzikálový zázrak.

---

Vytáhni v hospodě: Pokud máte s castingem Halle Bailey problém z jiného důvodu, než je její barva pleti, utlačování bělochů atd., gratuluju. Nemusíte se urážet, protože se v článku nepíše o vás!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace