Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Nového Spider-Mana nezachránil ani výlet do Prahy


ikona
Mr. Hlad
daleko od domovajake gyllenhaalmarvelpeter parkerprvní dojmysamuel l. jacksonspider-mantom holland
Spider-Man vyráží do Evropy. Měli byste vy vyrazit do kina? 

Avengers: Endgame uzavřelo jednu velkou kapitolu marvelovského filmového světa, poslední tečku za ním má však udělat Spider-Man: Daleko od domova. Peter Parker vyráží do Evropy, bojuje proti Elementálům a na scénu přichází Mysterio s tváří Jakea Gyllenhaala. Jak se nám tahle kombinace líbila?

Jak to vidí Mr. Hlad:
První Spider-Man mě bavil, i když jsem na něj nedávno koukal podruhé. Tom Holland je super, Michael Keaton si v něm vystřihl zajímavého zloducha a celé to příjemně odsýpalo. V Daleko od domova už to ale trošku drhne. Holland se pořád snaží a na akci se dobře kouká, celé to ovšem dohromady působí jaksi bezvýznamně. Ať už za to může dost odfláklý záporák s podivnou motivací a vystupováním zloducha z bondovky, přestřelená délka, nebo fakt, že tu hodně prostoru dostávají Parkerovi spolužáci a ti zrovna dvakrát zajímaví nejsou. No a je to taky přehnaně dlouhé. Je tu akce, je tu humor, je tu nějaké to napětí nebo romantika (v té je Spidey paradoxně nejsilnější), ale není tu nic vyloženě výjimečného, dech beroucího nebo extra zajímavého. Druhá Spideyho sólovka působí často unaveně a vyčpěle. Jako kdyby to byl pátý film, kdy už tvůrci moc nevědí, co dál, a tak pošlou hrdinu do Evropy. Pořád je to fajn, jen se tu těžko hledá nějaké „wow.“ Holland je však sympaťák, Zendaya jako trhlá středoškolská femme fatale taky a hořící liberecká radnice mi jako patriotovi udělala radost. Na druhou stranu podruhé si to asi jen tak nepustím.

Jak to vidí KarelR:
Hm, tak zase průměr. Už první Spideyho sólovka mě dost minula, a ta druhá je občas vyloženě útrapná. Celý nápad s výletem do Evropy nebyl marný, jen by na něj nesměla vyrazit kupa nezajímavých postav, které mají zbytečně moc prostoru. Peterovi spolužáci (a učitelé) většinu filmu jen bezcílně melou, takže se člověk musí chytat těch pár akčních scén, které… se do dějin žánru také nezapíší? Čekal jsem, že to zachrání alespoň nadějný Mysterio. Chudáka Gyllenhaala ale semlel nevýrazný scénář, takže mezi plusy patří jen Tom Holland, Zendaya a humor, na který se tlačí tak mocně, že to sem tam prostě klapne. Jako celek je tedy Daleko od domova vcelku zbytečné plácnutí do vody, u něhož jsou paradoxně nejlepší dvě potitulkové scény. Kéž by byly takhle povedené i ty dvě hodiny předtím!

Recenzi čekejte velmi brzy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace