Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hororový Spider-Man? V osmdesátých letech to málem vyšlo!


ikona
Mr. Hlad
bob hoskinscannon filmschristopher leekatherine hepburnlauren bacallspider-mantobe hoopertom cruise
Tak trochu jiný Spider-Man 

Osmdesátá léta byla hodně divoká doba. Mullet byl považovaný za cool a největší hereckou hvězdou světa se stal obrovitý Rakušan, kterému většina lidí nerozuměla, když mluvil. Mělo to svoje kouzlo. Comicsovkám se však tehdy moc nedařilo. Druhý Superman je sice skvělý, ale následná trojka a čtyřka se řadí mezi filmy, o nichž se nemluví. A málem se to týkalo i Spider-Mana. V osmdesátých letech totiž údajně společnost Cannon films chystala vlastního Spideyho. A chtěla ho pojmout jako horor! To se ovšem asi od společnosti, která se proslavila Přáním smrti a spoustou filmů s Chuckem Norrisem nebo ninji, dalo čekat. Tady byli hodně kreativní lidi. 

Původně se údajně pracovalo s nápadem, že fotograf (ne student) Peter Parker je doslova bombardovaný dávkami radiace od zlodušského Doktora Zorka. Výsledkem je, že Parker se promění v obrovitého osmirukého hybrida člověka a pavouka. Producentům asi někdo včas řekl, že tenhle pokus přiživit se na Cronenbergově Mouše není dobrý nápad, a druhá verze scénáře už byla klasičtější. Spidey vypadal jako v comicsech a monstrum se stalo z jeho učitele a mentora Otta Octavia, který se měl proměnit v Doktora Octopusse a pokoušel se ovládnout svět s pomocí jakési „páté přírodní síly.“ 

Původně bylo v plánu, že se o režii postará hororová legenda Tobe Hooper, tvůrce Texaského masakru motorovou pilou. Toho ovšem lákala ta první hororová verze a o superhrdinský film zájem neměl. Nahradit ho měl Joseph Zito, tvůrce čtyřky Pátku třináctého a superbéček jako Ztraceni v boji s Chuckem Norrisem nebo Rudý škorpion s Dolphem Lundgrenem. V Cannon films si do hlavní role vysnili začínajícího Toma Cruise, Octavia si měl zahrát Bob Hoskins, počítalo se s účastí Christophera Lee a do role tety May chtěli ulovit Katherine Hepburn nebo Lauren Bacall. A Stan Lee si měl zahrát J. Jonaha Jamesona! K reálným námluvám s herci se však projekt nepropracoval a nakonec skončil v propadlišti dějin. Asi jsme za to všichni rádi, na druhou stranu neříkejte, že byste tohle nechtěli vidět. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace