Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Noví Muži v černém jsou nejnudnější blockbuster roku


ikona
KarelR
chris hemsworthemma thompsonf. gary grayliam neesonmuzi v cernemmuzi v cernem: globalni hrozbatessa thompson
Jak se F. Garymu Grayovi povedlo oživit slavnou sci-fi sérii? 

Se čtvrtým dílem (respektive prvním spin-offem) Mužů v černém to v posledních měsících vypadalo všelijak. Ačkoliv papírově není úplně marný (Hemsworth je sympaťák, Tessa Thompson je taky fajn a F. Gary Gray má na kontě Straight Outta Compton a Rychle a zběsile 8), trailery moc lidí nenadchly. No a my vám teď povíme, proč je to vlastně dobře...

Jak to vidí KarelR

Jako film na dívčí sleepover, při kterém se pije, kecá a občas koukne na sexy Hemswortha, je čtyřka Mužů v černém naprosto ideální. Pokud od ní ale chcete cokoliv jiného, tak jděte o dům dál, protože tu takhle drahá nuda už dlouho nebyla. Vlastně jsem měl pocit, že F. Gary Gray podal hercům A4ku s příběhem a šel spát do přívěsu, jelikož ho absolutně nezajímalo, jak se tak extrémně průhledná sci-fi natočí. Tessa tudíž chodila před kamerou a tvářila se nijak, Hemsworth neustále mlel o čemkoliv, co ho napadlo, a druhý štáb to nakonec vycpal hrstkou marných pokusů o akční scény. U Sony nedrží embargo na recenze do poslední chvíle náhodou. Tady musí být všem jasné, že čeká Muže v černém stopka na dalších deset let, jelikož se v kinech bude regulérně usínat!

Jak to vidí Mr. Hlad

Asi nikdo od nových Mužů v černém moc nečekal, bohužel to, co dodal F. Gary Gray, bolí možná ještě o trošku víc. Ne že by to byl vyložený odpad, ze kterého se chce člověku vrhnout, ale takhle nevýrazný blockbuster jsme tu letos ještě nejspíš neměli. V MIB4 vlastně pořádně nefunguje vůbec nic. Nebudu jim upírat, že hezky vypadají a mají fajn triky, po všech ostatních stránkách je to však bída. Docela mě zarazilo, že Chris Hemsworth a Tessa Thompson spolu točí už třetí film a není mezi nimi absolutně žádná chemie. Ani jeden z nich nedovede prodat fór nebo hlášku (přitom minimálně Hemsworth s tím nikdy problém neměl) a navíc se motají v příběhu, který je zoufale utahaný a navíc od první scény totálně průhledný. Muži v černém: Globální hrozba je neinvenční a nezajímavá nuda, která předchozím dílům nedělá ostudu jen proto, že na ni zapomenete dřív, než skončí závěrečné titulky. Zcela zbytečný film.

Jak to vidí Rimsy

Sudé díly Mužů v černém zjevně dopadají o poznání hůř než ty liché. Nemastná neslaná kampaň nezvykle trefně odrážela výsledné kvality filmu, které jsou prostě zcela průměrné. Hemsworth a Tessa Thompson jsou sami o sobě fajn, ovšem chemie mezi nimi téměř vůbec nefunguje – což se projeví ještě výrazněji při vzpomínkách na agenty J a K. Neeson a Emma Thompson je přehrávají, ani oni však neudělají nic se scénářem, který je nejen docela tupý a zmatený, ale hlavně absolutně nudný! Digitální emzáci a tu a tam záblesk slušné akce spíše umocní, jak se většinu skoro dvouhodinové stopáže neděje nic zajímavého, a tak noví Muži v černém bohužel selhávají jako komedie i jako akční film. Nejedná se o zjevné béčko jako v případě druhého dílu, ani nekoukatelnou sračku, která člověka urazí; jen je tahle všemi směry šedivá novinka zcela zbytečná.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace