Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Karlovarský festival představuje hvězdné hosty: Dorazí oscarová Julianne Moore i Affleck


ikona
Mr. Hlad
billy crudupcasey affleckjonah hilljulianne moorekarlovy varypatricia clarkson
Jaké slavné tváře uvidíme letos na promenádě? 

Letos se bude konat už padesátý čtvrtý filmový festival v Karlových Varech a ani tentokrát se to neobejde bez slavných tváří. A tou nejslavnější bude Julianne Moore, jedna z nejvšestrannějších hollywoodských hereček současnosti. Za drama Pořád jsem to já dostala Oscara, ale vidět jste ji mohli prakticky ve všech žánrech, ve fantasy Sedmý syn, akčních Nájemných vrazích, komediální klasice Big Lebowski, dramatu Hodiny i druhých Kingsmanech. Pro organizátory je tohle velmi solidní úlovek a pro návštěvníky sakra velké lákadlo. 

 

Moore tu dostane cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a uvede svou novinku After the Wedding a spolu s ní u toho budou i její manžel a režisér Bart Freundlich nebo další herecká hvězda Billy Crudup. A hvězd dorazí víc. Na červeném koberci bude fanouškům mávat i čerstvá držitelka Zlatého Glóbu Patricia Clarkson a do Varů se také vrací Casey Affleck, ten tu představí svou novinku Světlo mého života, v níž hraje hlavní roli, ale také se ujal režie. 

 

A co nás letos čeká v soutěži? Pár zajímavých kousků se tu najde. V britském dramatu Monzun se Henry Golding bude po třiceti letech vracet do Vietnamu, z něhož utekl před válkou, v čínském dramatu Portrét mozaikou se seznámíme se čtrnáctiletou dívkou, která otěhotněla a vymýšlí, co se svou budoucností a německá Lara vám zase představí šedesátnici, která se chystá na synův koncert a zjišťuje, že její potomek není nikde k nalezení. Soutěžit bude i filipínská Óda na nicotu, španělská konverzačka Srpnová madona nebo americké drama Ke hvězdám, v němž hraje Kara Hayward z Až vyjde měsíc nebo Patersona. Zkusí to i bulharské drama Otec, slovensko-české drama Budiž světlo nebo Nevlastní sestra, která má připomínat filmy české nové vlny. Soutěžit bude i psychologická road movie Muž budoucnosti, turecké absurdní drama Maličkosti a belgický Patrick.

Nás ale asi mnohem víc zajímá mimosoutěžní skvělý režijní debut Jonaha Hilla Devadesátky, Late Night s Emmou Thompson, dokument Diego Maradona, který natočil režisér Amy a Senny Asif Kapadia, a domácí důchodcovská road movie Staříci s Jiřím Schmitzerem a Ladislavem Mrkvičkou. Kompletní program najdete tady

Pokud to ještě nemáte napsané v kalendáři, tak letos začínají Vary 28. června a končí 6. července. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace