Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: X-Men: Dark Phoenix je nejhorší film z celé série?


ikona
KarelR
james mcavoyjennifer lawrencemichael fassbenderprvni reakcesimon kinbergsophie turnerx-menx-men: dark phoenix
Zhruba takhle byste dopadli, kdybyste šli na nové X-Meny a čekali dobrý film... 

Ano, první zahraniční reakce na film obvykle vycházejí před našimi prvními dojmy. Tentokrát ale musíme udělat výjimkou, jelikož Foxové drželi do poslední chvíle embargo a pustili recenze ven až dnes ráno. Chcete vědět proč? Samozřejmě se báli, že přijde zdrcující kritický direkt. A báli se naprosto oprávněně.

Zatímco já a Hlad tvrdíme, že je Dark Phoenix o něco lepší než digizvěrstvo jménem X-Men: Apokalypsa (Rimsymu jsou tyhle věci úplně volné...), v Americe je situace o dost jiná. Tam se totiž mutanti loučí zdaleka nejhůř hodnoceným filmem, jenž má na Rottenech průměrný rating 4,6/10. Pro srovnání, Poslední vzdor si tam drží 5,9/10, první Wolverine 5,1/10 a Singerova Apokalypsa 5,4/10. Dark Phoenix je tedy někde na úrovni původních Fantastických čtyřek (4,5/10 a 4,8/10) a může si pogratulovat jedině k tomu, že smetla její reboot, který se potopil až k ratingu 3,5/10.

Kritici samozřejmě nadávají hlavně na to, že je rozlučka s X-Meny strašná pitomost, v níž se nikdo ani moc nesnaží pořádně hrát. Sérii tu podle nich došla pára i nápady a jedná se o utahané plácnutí do vody, jež navíc zbytečně recykluje 13 let starý film. Z dosavadních pětasedmdesáti recenzí mimochodem otáčí palec dolů celých padesát devět. Číselně se tak vážně jedná o debakl a bude vcelku zajímavé sledovat, jestli budou diváci o něco mírnější (třeba X-Men: Apokalypsa má na ČSFD 70%!!!), anebo se rozohní úplně stejně. Zhruba pětileté čekání na reboot od Feigeho a spol. každopádně bude zatraceně dlouhé.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace