Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních červnových filmů


ikona
KarelR
beatsbrankargenesisneviditelneposledni vecery na zemipunk je hnedrodice na tahuslunce je taky hvezdaspitfireyesterday
Nový Boyle, nadějné novinky z festivalů a... Spitfiry! 

Červnová blockusterová nabídka není dvakrát oslnivá, o zbytku premiér se to však naštěstí říct nedá. I mezi neznačkovými filmy jsou sice potenciální faily, dá se v nich ale vyhrabat hned několik nadějných festivalovek. Jo a na konci měsíce dorazí nová spolupráce Dannyho Boylea a Richarda Curtise s Lily James!

6. června

Poslední večery na Zemi

Čínské meditativní neo-noirové drama? Jo, na tenhle kousek mohl vyrazit jedině Rimsy, který už dokonce napsal recenzi. Co jsme se v ní dozvěděli? Hlavním sdělením pochopitelně je, že nejde o film pro každého. Osmičkové hodnocení ale vůbec nezní marně a někoho možná dostane přímo do kina: "Těžko přístupný kousek, jenž vyžaduje pozorného diváka, pro něhož je nejzásadnější silná atmosféra. Pokud si však už troufnete, dočkáte se nezvykle promyšleného propojení formy s obsahem ve velmi opojném hávu."

13. června

Beats

Máte chuť na trochu černobílého skotského retro punku? V tom případě by vám měly sednout Beats, chválená novinka Briana Welshe, která má na Rottenech průměrný rating 7,8/10. Z traileru velmi rychle nasajete příchuť Trainspottingu (jen bez drogových úletů) a zatím to vypadá, že nás čeká podobně agresivní rebelský zážitek. Snad někdo z redakce vyrazí do kina, tohle by nemusel být jen zapadlý nezávislák bez vyšších ambicí.

Genesis

A další komorní drama, co sbírá dobré ohlasy! Genesis má stejně jako Beats na Rottenech 7,8/10 (jen se zatím sešlo pouhých osm recenzí), očividně však půjde o mnohem klidnější sondu do srdcí a hlav nevybouřené omladiny. Tahle kanadská indie se točí kolem první lásky a zpracovává ji prý tak bravurně, že by to mohla dotáhnout celkem daleko. Nečekejte ale nic třeskutého, tohle je má být citlivý biják s emocionálními veletoči - na přízemnější věci tu máme konkurenci z Ameriky!

Neviditelné

Trailer Neviditelných nám už dvakrát běžel před Popkulturními milníky v Aeru a vždycky jsem měl pocit, že z toho bude fajn film. Na Rottenech je zatím situace dobrá (7/10 po třiceti recenzích), spíš mě ale zaujalo, že se do traileru se staršími dámami z denního centra vešlo tolik humoru. Neviditelné vážně nejsou tíživé sociální drama, které by chtělo informovat a vzdělávat. Spíš půjde o čistokrevnou komedii, jejíž hrdinky holt bojují o své místo na slunci trochu netradičně.

Rodiče na tahu

Máme za sebou čtyři nadějné kousky, takže je čas na jednu potenciální katastrofu. Rodiče na tahu mají (po dvaceti hodnoceních) 35% na ČSFD a myslel jsem, že na Rotteny ještě nedorazily žádné recenze. Nakonec jsem tam ale objevil dva kousky, z nichž se vypočítal průměrný rating 1,43/10 (neptejte se jak...), což zní jako katastrofa obřích rozměrů. Komedie o tom, jak Alec Baldwin a Salma Hayek chlastají a dělají bordel, určitě neměla nějaké velké ambice. Zatím to však vypadá na dost nekoukatelný přešlap, který si Rimsy určitě vychutná plnými doušky.

Spitfire

Fandové válečných dokumentů, pozor! Do českých kin míří hodinu a půl dlouhá pocta Spitfirům, ikonickým letadlům, která výrazně přispěla ke spáse západní civilizace. Už samotný fakt, že jde tenhle kousek do klasické distribuce, značí malou událost. A ačkoliv se podle Rottenů zas takové hody nekonají (průměrný rating je obyčejných 7/10), na ČSFD už je přes sto třicet hodnocení a září tam krásných 84%. Jasně, asi to bude dobře vybraným publikem. To mi ale (zrovna tady) nepřijde nijak nefér a začínám se těšit.

17. června

Punk je hned!

Slováci vyrazili na periferii a... prý je to dobré! Bratislavský rodák Juro Šlauka má za sebou pár skvěle přijatých dokumentů a rozhodl se udělat velký krok k hraným filmům. Paradoxně do něj musel obsadit spoustu neherců, aby jeho sociální drama bylo co nejautentičtější, nejspíš toho ale nelituje. Na ČSFD totiž film startuje na slušných 67% a něco mi říká, že se mu na festivalech bude dařit. Snad na něj časem vyrazí i Rimsy, tady bychom totiž východním bratrům zase jednou mohli závidět.

20. června

Brankář

Bert Trautmann se z německého válečného zajatce proměnil v anglického fotbalového hrdinu, takže není divu, že to dotáhnul až k celovečerní poctě. Na ČSFD má jeho příběh 78%, zatím bych ale moc nejásal. Je tam totiž jen 20+ hodnocení a Rotteny hlásí průměrný rating 6,2/10, což by znamenalo spíš průměr než nadprůměr. V každé případě tahle biografie nevypadá vůbec marně. Minimálně fandové fotbalové historie by si měli přijít na své a vzhledem k výrazné romantické lince do kina nemusí chodit sami.

26. června

Slunce je také hvězda

Na konci června to v kinech zase jednou zkusí maximálně přímočará romantika. Slunce je také hvězda se točí kolem poety Daniela, jenž se pokouší sbalit skeptickou Natašu, jíž hrozí náhlá deportace z Ameriky. Máme tu tedy láskyplné drama s lehkým přesahem, které... americký kritiky příliš neoslnilo. Na Rottenech je veleprůměrných 5,6/10 a upřímně mám pocit, že se po traileru nedalo čekat o moc víc. Ještě to případné rande tedy zvažte, o odstavec níž totiž najdete daleko nadějnější alternativu.

Yesterday

Nejlákavějším bijákem z červnového výběru je rozhodně Yesterday, přehlídka beatlesácké muziky, jíž napsal Richard Curtis a natočil Danny Boyle. Festivalové reakce bohužel nejsou kdovíjak zázračné (rottenových 6,5/10 vlastně dost bolí), stačí se ale podívat na přijetí curtisovky Lásky čas (6,4/10!) a naděje na velkou romantickou pecku pořád žije. Jasně, hlavní hrdina v trailerech zase tolik nevládne a Lily James je nemile upozaděná. Do premiéry však hodlám sázet na to, že Boyle ví, co dělá (tenhle film je jedním z důvodů, proč utekl od Bonda), a budu se neopatrně těšit do kina.

Co jste si vybrali z červnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v červenci!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace