Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Květen 2019


ikona
KarelR
blu-raybumblebeedvdfavoritka
V květnu bohužel stála za pozornost jen dvě blůčka... 

Květnová nadílka Blu-rayů byla bohatá na... průměrné a podprůměrné filmy! Přesně tak, minulý měsíc se na modrém trhu objevilo přes dvacet novinek a vaši pozornost si vlastně zaslouží jen dvě. A to tu nemluvíme o nějakých velkých peckách - leckdo by řekl, že nemusíte věnovat čas ani jim!

Bumblebee
Vychází: 1. května 2019
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (Blu-ray ve Steelbooku), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray), 898 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku)

Filmy s Transformers bývaly největšími událostmi letních sezón. Po propadnutí pětky se však za hlavní sérií udělala tlustá čára a místo epického nášupu přišlo osekané osmdesátkové retro. Bumblebee je tudíž menší prequel/reboot, v němž se víc než na akci sází na příběh osmnáctileté Charlie, jejíž vysněné první auto se náhle promění v robota. Málem tak jde o předělávky jedničky s Hailee Steinfeld místo Shii, což řadu lidí vlastně automaticky odradilo. Jenže víte co? Bumblebee je vlastně moc fajn, protože Hailee umí hrát, Travis Knight se piplá s cherografií transformeřích bitek a celé je to prostě "hughesovská" oddechovka s robotím blbnutím navrch. Pokud tedy máte rádi původní transformeří designy a nevadí vám, že je to celé vlastně jen obyčejná menší sci-fi, neměli byste u Bumblebeeho nějak zásadně trpět. (7/10)

Favoritka
Vychází: 29. května 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Emma Stone a Rachel Weisz v lesbickém dramatu? V ideálním případě by z toho byla velká rajcovní událost, řecký podivín Yorgos Lanthimos ale na první signální kašle. Favoritka je vlastně jeho nejmainstreamovější film, pořád nicméně jde o slušný bizár, v němž si lidé dělají nehezké věci a rozhodně tu nenajdete standardní filmová potěšení. Tahle asexuální podívaná je vlastně o mistryních v manipulaci a všechno napětí plyne z hádání, kdo koho v další scéně totálně vypeče. Trochu náročnější diváci by se tak mohli skvěle bavit, i přesto mě ale mrzí, že se Lanthimos nerozjel daleko víc. Oproti Humrovi to vážně není zas takový hardcore! (7/10)

Dále v květnu vyšlo: Asterix a tajemství kouzelného lektvaru, Cena za štěstí, Dokonalé repliky, Husí kůže 2: Ukradený Halloween, Chlapec, který se stane králem, Když draka bolí hlava, Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět, LEGO příběh 2, Malá čarodějnice, Mary Poppins se vrací, Najednou jsme rodina, Narušitel, Přes hranici, Psí domov, Raubíř Ralf a internet, Robin Hood, Sněhová královna: V zemi zrcadel, Vymazaný kluk, Zloději

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace