Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Duben 2019


ikona
KarelR
blu-raydvdspider-man: paralelni svetyvdovy
Máte rádi hravé animáky nebo drsná dramata? V tom případě byste neměli propásnout hned bijáky, co se v dubnu objevily na domácím trhu. 

Konec loňského roku zas tak (filmově) silný nebyl. Největší událostí byl víceméně Aquaman, tedy průměrná blbina s mizernými herci, jíž táhne nahoru hlavně gigantické měřítko. A teď je to vidět na blůčkové nabídce, z níž bych v dubnu vyzdvihnul jen dva filmy.

Spider-Man: Paralelní světy
Vychází: 17. dubna 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Phil Lord a Chris Miller potřebovali po vyhazovu od Sola nějakou výhru - a kupodivu jí byla rovnou výhra oscarová, protože se výrazně (= scenáristicky a producentsky) podíleli na Paralelních světech. Kreslený Spider-Man, jenž v trailerech vypadal všelijak, se proměnil v absolutní triumf, jelikož se stal nejlepším animákem roku na cenách BAFTA, na Zlatých glóbech i na Oscarech. A všechny ty ceny mu přeju, protože se jedná o svižnou, málem revolučně naanimovanou a hlavně po čertech zábavnou a dojemnou superhrdinkou podívanou. U Sony zkrátka (po tragickém Venomovi) mají být na co pyšní. Teď už jen zbývá jediné - celé to nepohnojit hned u druhého dílu! (8/10)

Vdovy
Vychází: 10. dubna 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Schopný režisér, luxusní herecký ansámbl a syrový heist v chladném Chicagu? Vdovy měly od začátku skvěle rozdané karty a rozhodně se povedly. Trochu mě sice mrzí, že McQueen nezvládl lépe dotáhnout záporáky a že se u postavy Violy Davis nešlo víc do hloubky. Jinak se ale dá hlavně chválit, jelikož atmosféra nemá chybu, některé dějový linky šlapou na jedničku (Elizabeth Debicki!) a o napětí a nosný sociální přesah tu vážně není nouze. Chvílemi mi to dokonce připomínalo seriálový milník The Wire. A i když na něj Vdovy koukají z úctyhodné dálky, jedno povinné zhlédnutí si určitě zaslouží. (7/10)

Dále v dubnu vyšlo: Aquaman, Čertí brko, Holmes a Watson, Mladý gangster, Smrtelné stroje, Soumrak, Ve spárech ďábla, Vilík: Rychle a vesele

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace