Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rychle a zběsile přišlo o otce zakladatele


ikona
Mr. Hlad
dwayne johnsonfast and furioushobbs a shawneal h. moritzuniversalvin diesel
 

Sérii Rychle a zběsile si fandové obvykle spojují s Vinem Dieselem a ještě před pár lety si ji nedovedli představit bez Paula Walkera. V pozadí ale vždycky stál ještě jeden důležitý pán. Producent Neal H. Moritz pomáhal na svět už prvnímu dílu a pracoval i na všech ostatních, prsty měl i ve spin-offu Hobbs a Shaw, v poslední době jsme si však zvykli na to, že tahle série plná aut, akce a testosteronu je i plná střetů eg jejích tvůrců. A Mortitz patří mezi ně. Respektive patřil, protože Universalu ruply nervy a Moritz má utrum. 

Devítka Rychle a zběsile, která se má začít točit už za pár týdnů, se bude muset obejít bez něj, Moritz byl však vyhozen i od Hobbse a Shawa a studio s ním už nepočítá pro žádný projekt spojený se značkou Rychle a zběsile. Franšíza, která utržila celkově přes pět miliard dolarů, to asi nějak přežije a Moritz taky, protože měl se studiem dohodu pay-or-play, což znamenalo, že dostane zaplaceno, ať už další film vznikne, nebo ne. Universal mu je tedy ochotný posílat prachy na účet, ale hlavně, že se nebude motat po place. 

Moritz měl pověst potížisty, se kterým nebylo snadné pracovat a prakticky u každého filmu ze série, v němž měl prsty (takže u každého filmu) se dřív nebo později vyskytl problém, kvůli němuž se volali právníci. Poslední kapka byla podle všeho ta, že Moritz začal držkovat a kudy chodil, tudy tvrdil, že právě on spolu se scenáristou vymyslel sólovku Hobbse a Shawa a že mu za ni studio dluží dva miliony dolarů a procenta z tržeb z premiérového dne. A když si stěžoval, rád říkal i jméno prezidenta Universalu Jimmyho Horowitze. Takže to asi začalo být osobní… A Moritz se pakoval. Co se bude dít dál, ukáže až čas. Tahle série je už ale zajetá tak moc, že pochybujeme, že by zrovna Moritzova absence její styl a kvality zásadně ovlivnily. 

---

Vytáhni v hospodě: Moritz je pryč, ale The Rock zpátky. V půlce dubna prý Vin Diesel a Dwayne Johnson zakopali válečnou sekyru, párkrát se sešli a všechno si vyříkali a Luke Hobbs se v devítce Rychle a zběsile nakonec objeví. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace