Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel John Singleton, režisér Chlapců ze sousedství a Čtyř bratrů


ikona
Mr. Hlad
boyz in the hoodfour brothersjohn singletonriprychle a zběsileshaft
Zemřel tvůrce skvělých akčňáků i drsných sociálních dramat.  

Padesát jedna let rozhodně není věk, kdy by se člověk začal připravovat na to, že odejde z tohohle světa. Ale osud se na nějaké plány a přípravy neptá. V jednapadesáti se tak se světem, rodinou a filmovými fanoušky rozloučil režisér John Singleton, filmař, který se zapsal do historie. Singleton se octl v nemocnici v polovině dubna, když dostal mrtvici a i přes veškerou lékařskou pomoc na tom byl tak špatně, že se jeho nejbližší rozhodli odpojit ho od přístrojů. 

Singleton přepisoval hollywoodskou historii už svým debutem Chlapci ze sousedství, v němž krutě a realisticky dokázal zachytit život v nejtvrdších částech Los Angeles. Díky téhle dnes už klasice se stal prvním černošským a vůbec nejmladším filmařem, který byl nominovaný na Oscara za režii. Chválu sklízel i za romantické drama Poetic Justic, ale pak se rozhodl přeorientovat na akční filmy. Se Samuelem L. Jacksonem natočil Drsného Shafta, režíroval Rychle a zběsile 2 a drsné Čtyři bratry, ale třeba i propadák Bez dechu s Taylorem Lautnerem. Pomohl nastartovat kariéry Cuby Goodinga Jr. a udělal herce z raperů Ice Cuba a Tupaca Shakura. Naposledy poslal do světa seriál Sněží!, který se letos dočká třetí sezóny. Sakra, jednapadesát je fakt brzo...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace