Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co chystá režisér oscarové Zelené knihy?


ikona
Mr. Hlad
green bookoscarpeter farrellyThe Greatest Beer Run Everzelená kniha
Peter Farrelly si vybral nový projekt. Bude zase bojovat o Oscary?  

Kdyby před pěti lety někdo řekl, že jeden z režisérského dua bratří Farrellyů si dojde pro Oscara za Nejlepší film, asi by se mu všichni vysmáli. Tvůrci komedií Blbý a blbější, Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena nejsou klasický oscarový materiál, Peter Farrelly se ovšem rozhodl to přeci jenom zkusit. A vyšlo to. Osobně mě sice jeho Zelená kniha extra neuchvátila, rozhodně je to ale velmi fajn hořká komedie se skvělými herci a ty oscarové parametry tam jsou. Farrelly perfektně sladil retro atmosféru, humor, vážná témata a sympatické hrdiny a prostě to vyšlo. A vypadá to, že na něco podobného by mohl sázet i ve své novince. Jen se k tomu všemu přidá alkohol. 

Farrelly se chystá psát scénář a režírovat The Greatest Beer Run Ever. Příběh bude vycházet ze skutečné události a má se točit kolem muže jménem John "Chickie" Donohue, jenž si řekl, že mu chybí jeho kámoši a rozhodl se za nimi zajet a přivézt jim pivo. Problém byl, že se psal rok 1967 a jeho kamarádi bojovali ve Vietnamu. Když navíc Chickie dorazil, zrovna začala ofenzíva Tet, která Američany hodně zaskočila, a na vlastní oči viděl, jak se americká vojska pokoušela dobýt svou vlastní ambasádu, kam proniklo nepřátelské komando. A sám pak zůstal ve Vietnamu několik měsíců uvězněný. Celkově to zní jako ideální materiál na lidský příběh, v němž se bude střídat humor s dramatickým přesahem. Tak snad brzy uvidíme, jestli Farrellyho Zelená kniha byla jen náhoda, nebo se nám tu klube filmař, se kterým musí fandové oscarovek začít počítat dlouhodoběji. 

---

Vytáhni v hospodě: Zelená kniha byla pro Farrellyho vůbec první drama v kariéře. Mahershala Ali ho proto nazval „debutantem s pětadvacetiletou zkušeností“. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace