Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avengers trhají všechny rekordy. Kolik milionů vydělali za první den?


ikona
TedGeorge
avengersavengers: endgameavengers: infinity warcaptain americacaptain america: civil warcaptain marvelforce awakenshvězdné válkyiron mankevin feigemarvelrobert downey jr.scarlett johanssonthanostržby
Hodně štěstí s rezervací volného místa v kině... 

Když jsem se ve středu večer marně snažil dostat na předpremiéru ultimátního rozuzlení 10 let trvajícího marvelovského dobrodružství, bylo mi jasné, že tady se píše (nejenom tržební) historie. Jsem dost starý na to, abych si pamatoval na legendární půlnoční premiéry filmů jako Indiana Jones 4, Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů, Star Wars: Síla se probouzí, Harry Potter 5, 6, 7, 8, kdysi vyprodanou Imaxovskou půlnoční projekci bondovky Skyfall… Nebylo jich málo. Nikdy jsem však nezažil takové šílenství, které právě rozpoutálo vyvrcholení Infinity ságy.

S velkým štěstím jsem „urval“ poslední volný lístek na čtvrteční projekci a bylo to v oné nepopulární první řadě. Zběžný pohled do rezervačních systémů největších českých provozovatelů multikin ukazuje, že pátek a sobota jsou na tom podobně. Že by v naší kotlině bylo výjimečně velké množství fanoušků marvelovek toužících po vstupence na Avengers: Endgame? Jsou známa první čísla z Ameriky a zbytku světa, a jak už jistě tušíte - je to naprostý masakr, který přepisuje všechny zažité poučky o maximálních možných tržbách jednoho jediného filmu za první (prodloužený) víkend v kinech. 

Začneme tou Amerikou, kde se na rozdíl od poloviny civilizovaného světa nechodí (většinou) do kina už ve středu, ale až ve čtvrtek. Právě tato večerní a půlnoční promítání jsou započítána do tzv. půlnoček, které u těch největších filmů spolehlivě naznačují osud onoho drahého bijáku v kinech. Dosavadním americkým premiantem byla sedmá epizoda Hvězdných válek, která si před necelými čtyřmi lety přišla na 57 milionů babek. Už rekordní předprodeje Endgame naznačily, že toto numero padne. Právě se tak stalo. V Americe byl totiž účet za čtvrtek vystaven na 60 mega.

Čekali jste ještě více? Nezapomínejte na to, že Star Wars: Epizoda VII v režii J.J. Abramse trvala 136 minut. Komiksoví hrdinové na plátnech s Thanosem bojují více než 3 hodiny a tím pádem čísla za těch prvních pár hodin prostě nemohla jít výše. Vzhledem k tomu, že kina po celém světě reportují vyprodaná představení startující už v pátek ve čtyři ráno, teprve páteční numera budou (pravděpodobně) vládnout s tou úplně největší silou. Chcete první odhady za pátek Avengers: Endgame, do kterých se započítávají i ty výše zmíněné půlnočky? Něčeho se chytněte – Síla se probouzí, respektive jejich 119 milionů, snadno padlo. Tony Stark, Steve Rogers a spol. si v USA došli podle všeho pro 157 míčů, a to numero možná ještě trochu poroste. Odhady se mění každou chvíli a já je pro vás v článku upravuji. Za víkend by tak mohlo padnout zcela bezprecedentních 350 melounů jen z Ameriky...

Co svět? Tam hraje prim Čína a já ta neuvěřitelná čísla pro jistotu kontroluji už potřetí. První projekce se v zemi s Velkou a dlouhou zdí konaly už v úterý večer a za první 3 dny (včetně pátku) jsme na neuvěřitelných 216 milionech babek. Infinity War si za první víkend přišlo na necelých 200 mega a Endgame je má za opaskem už před (jistě velmi bohatou) sobotou a nedělí.

Co ostatní země? Rekordy za první den a půl padly ve Velké Británii (tam jsou ty tržby prý skoro 2x lepší jako v případě prvního rendezvous s Thanosem) a jen tak mimochodem i v Česku a na Slovensku. Alespoň podle prvních exkluzivních čísel webu Deadline. Další země ve výčtu nejsou jenom proto, že mají premiéru o den později a odhady ještě nejsou známy.

Na tomto místě by se nabízelo vyjmenovat jednotlivé rekordy, které doposud v souvislosti s tržbami Endgame padly. Já ty výjimky hledám marně a vy se v diskuzi pod článkem klidně ozvěte, jestli nějaké najdete. Web Deadline.com právě suše hlásí, že bez Ameriky (a prozatím velmi hrubě odhadovaného pátku v Číně), jsme celosvětově na 302 milionech babek. Když k tomu přičtete odhady za dva nejpodstatnější pátky ve dvou obřích zemích, tak jsme… Mnohem výše, než jsem si před týdnem vysnil.

Když nějaký film v minulosti překonal miliardu dolarů v tržbách, vysloužil si na stránkách MovieZone oznamovací článek. Začalo se s tím už u příležitosti překonání tisícovky milionů Temným rytířem v roce 2008. Nedávno šéf MovieZone řekl dost. Z výjimečné události se stala rutina, kterou před pár týdny (už po osmatřicáté) potvrdila Captain Marvel. Avengers: Endgame si ten speciální článek také nevyslouží. Bude totiž spojen s klasickým nedělním víkendovým reportem tržeb. A bude to o to sladší, že Cival i já jsme z nejnovější marvelovky naprosto nadšení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace