Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

EAF: Co je to vlastně ten akční film?


ikona
imf
akční filmarnold schwarzeneggerbruce leebruce willisbuster keatonchuck norriseafencyklopedie akčního filmujackie chanjason stathamjean-claude van dammesteven seagalsylester stallone
Kam kráčí filmové žánry… 

Tak trochu si v úvodu dnešního dílu sypeme na hlavu popel zabitých záporáků. Ano, touhle kardinální otázkou jsme měli náš cyklus pitvání oblíbeného žánru odstartovat. Jenže my se tak hrozně těšili na Hobbse a Shawa (viděli jste nejnovější trailer?), že jsme to rovnou odpálili památnými dvojicemi, co si jdou po krku. Tentokrát naštěstí všechno napravíme a provedeme vás rychloposuvem historií akčního žánru. Jeden by si mohl myslet, že stihneme všechno shrnout, ale opak je pravdou. Tohle je teprve ten regulérní začátek.

 

Kdo nás odebírá na YouTube, ten si jistě všimnul, že nové video servírujeme každé pondělí a už máme hotová encyklopedická hesla k Bezbolestné, podívali jsme se do Val Verde, víme, jak fungují zdánlivě nesmrtelní hrdinové nebo proč se automobilové honičky točí v San Francisku. O krátkých videích na MovieZone nepíšeme, takže musíte kontrolovat, nebo nejlépe odebírat (pak totiž na číslech vidíme, že nám fakt fandíte) YouTube kanál Encyklopedie akčního filmu, aby vám nic neuteklo. Jednou měsíčně se pak budeme ve studiu soustředit na větší téma. A možná do budoucna přizveme i nějaké hosty a budeme ladit další formáty, všechno záleží na vaší odezvě.

Co v Encyklopedii nenajdete jsou profily jednotlivých filmů. Od toho máme MovieZone Live Speciál, který je vždy plný zajímavostí, kdežto tady hledejte spíš rozbory, souvislosti apod. Trivie je ovšem plný náš Facebook Instagram. Obojí se nám pomaličku plní, ale mohlo by i rychleji. Třeba kdyby imf dělal na Instagramu hashtagy (#lenost, #experiment, #toooldfortrends, #polepsise, #sorryjako). Tak si užijte dnešní díl, napište nám svoje dojmy a začněte nás odebírat, aby vás nepřejel vlak… tak nějak se to říká, ne? (#humor, #posledniakcnihrdina)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace