Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních dubnových filmů


ikona
KarelR
after: polibekhigh lifehleda se yettila llorona: prokleta zenamia a bily levmirai, divka z budoucnostinikdy neodvracej zrakostrym nozemshazamteroristka
Britská sci-fi, německé drama, francouzský rodinný film, slovenská krimi, japonské anime... duben těžce boduje! 

Letošní duben samozřejmě patří Avengers 4, dvaadvacátou marvelovkou ale nabídka zajímavých projektů nekončí. Ba naopak - zase jednou mám pocit, že je na co chodit celý měsíc.

4. dubna

Shazam!

Shazam vznikl už v roce 1939, relevantní filmové verze se však dočkal až nyní. Příběh Billyho Batsona nám nadělil David F. Sandberg, jenž do něj vetknul i pár hororových výjevů, v první řadě ale jde o klasickou rodinnou komedii. Jak se superhrdinský update Velkého povedl? Na ČSFD je slušných 72%, a i když bych šel s hodnocením o trochu níž, rozhodně od kina neodrazuji. Jako zábavná jednohubka Shazam funguje, jen od něj holt nečekejte o moc víc.

Teroristka

Film o tom, že chce Iva Janžurová zavraždit Luďana z Mostu, nemohl vidět nikdo jiný než Rimsy. Největší redakční odvážlivec napsal recenzi za 4/10, sklidil hejt za to, že byl morálně pohoršen, a momentálně asi doufá, že se na tenhle biják rychle zapomene. Inu, tady je Rimsyho finální verdikt: "Produkčně a řemeslně je Teroristka na vysoké úrovni a v kinech se za ni není třeba stydět. Avšak svým vyzněním a poselstvím se jedná o natolik pochybné dílo, že by mělo být vystaveno spíše mezi chytrými propagandistickými pamflety nežli prezentováno jako zábavné pohyblivé obrázky."

11. dubna

After: Polibek

Young adult romance před pár lety zemřely (víceméně je pohřbilo zrušení čtvrté Divergence), sem tam ale ještě někdo zkouší štěstí. Nejnověji se na cílovku Twilightů obrací After: Polibek, adaptace knižního bestselleru, o němž jste samozřejmě nikdy neslyšeli. Klasický mix (rádoby) obyčejné hrdinky, (rádoby) enigmatického hrdiny a jejich (rádoby) žhavé romance v lesích se tak moc stylizuje do prvního Stmívání, až byste to mohli srovnávat scénu po scéně. Bohužel (nebo bohudík?) tu však chybí upíři, takže je tajuplný mladík divný a nebezpečný kvůli něčemu... úplně obyčejnému?!

Mirai, dívka z budoucnosti

Mamoru Hosoda v minulých letech zabodoval Letní válkou, Vlčími dětmi a Klukem ve světě příšer, jeho novinka však tolik pochval nesbírá. Na ČSFD má Mirai jen 68% (takže je na rozdíl od zmíněných filmů v modré), a i Rimsy v šestkové recenzi tvrdí, že jde o ohromně zajímavé, ale těžko ukoukatelné sci-fi dobrodružství: "Fantaskní pohádka, která je díky množství hlubokých myšlenek určena dospělému publiku. Proniknutí do dětského světa a poetičnosti rodinných vztahů je sice zdařilé, avšak sledování je často na hranici úmornosti."

18. dubna

Hledá se Yetti

Asi vás to (ne)překvapí, ale LAIKA pokračuje v sérii chválených filmů, co moc nevydělávají. Doteď jsem vlastně nepobral, jak tenhle byznys funguje, vždycky se však utratí 60 milionů, aby z toho vypadla přehlídka hezké stop-motion animace, která horko těžko přeleze stomilionové tržby. Naposledy se nestalo ani to - Kubo a kouzelný meč má na kontě jen 69 mega. A teď je tu ještě větší průšvih, protože Yetti odstartoval jen s 6 miliony za první víkend, což je polovina Kubova rozjezdu. Máme tu tedy nefalšovaný lidoopí propadák, jemuž těch 7,1/10 na Rottenech bohužel moc nepomůže...

La Llorona: Prokletá žena

La Llorona by v tomhle článku být neměla, jelikož se nedávno prokeclo, že patří do propojeného vesmíru kolem V zajetí démonů. Její marketingová kampaň to ale vesele ignoruje a prezentuje samostatný horor, tak se pojďme tvářit, že opravdu dostaneme klasický "stand-alone" biják. Je na něm něco zajímavého? Inu, zlá mexická paní, co trápí děti, je v rámci novodobých bubáků ok. Na ČSFD si urvala slušných 61%, Rotteny však hlásí tristní rating 4,6/10, takže to s návštěvou kina asi nehroťte.

25. dubna

High Life

Pozor, je čas na umění! High Life je artová sci-fi od Claire Denis, v níž Robert Pattinson kamsi letí vesmírem a klátí u toho Juliette Binoche. Na Rottenech film sklízí chválu s ratingem 7,7/10, na ČSFD se však ve volném stylu přebíhá od jedné hvězdy k pěti. Těch 61% tedy nereprezentuje po všech stránkách průměrný film. Spíš se připravte na odvážný žánrový experiment, který vás může ohromně nadchnout, ale i pořádně znechutit.

Mia a bílý lev

Jestli jste viděli trailer Mii a Bílého lva, určitě jste si pokládali hlavně jednu otázku - jak se ten film proboha natáčel? Ústřední hrdinka si tu vodí dospělého lva, jako by to bylo standardní domácí zvíře, a něco mi říká, že to není shluk pixelů disneyovského typu. Za tohle tedy respekt, a vlastně mám dobrý pocit i ze všeho kolem, jelikož se tu prostě jede poctivě vypadající rodinný biják z devadesátek. Na ČSFD zatím naskákalo 63% (ale premiéra je daleko, takže se to může dost změnit) a na Rotteny 6,5/10. Rámcově nás tak asi čeká průměr, jenž by však za pár let (v bedně) vůbec nemusel být k zahození.

Nikdy neodvracej zrak

Když Rimsy něčemu nasype 9/10, je na čase zpozornět... nebo jako obvykle zkritizovat jeho vkus. Obvykle bývám v tomhle směru dost podezřívavý, Nikdy neodvracej zrak má ale na ČSFD 83%, takže těm kvalitám docela věřím. Co přesně se tedy dočtete v recenzi téhel novinky? Rimsyho nadšený verdikt zní: "Už teď prohlašuji německou oscarovku za jeden z nejlepších filmů roku a tematicky, stylově i narativně téměř bezchybnou záležitost. Nebojte se délky a běžte se podívat na kus nádherné filmařiny."

Ostrým nožem

Vítěz Febia konečně míří do klasické distribuce! Na Slovensku si svoji další hitovku užívají od února, k nám ale chválená adaptace skutečného příběhu dorazí až koncem dubna. Drama o otci, jenž se nehodlá smířit s osvobozením synových vrahů, by se v Americe proměnilo v akčňák s Liamem Neesonem. Na Slovensku z něj však mají "jen" vyhrocenou krimi, která si drží 72% na ČSFD a sbírá jednu vítanou pochvalu za druhou. Recenze od Rimsyho už je za rohem!

Co jste si vybrali z dubnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v květnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace