Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Mortal Kombat


ikona
imf
christopher lambertliu kangmortal kombatmz livemz speciálpaul w.s. andersonrobin shoushang tsung
To mi teda vytrhni páteř… 

Má vůbec smysl vysvětlovat, proč točíme zrovna o Mortal Kombatu? Za pár dní vychází už jedenáctý díl kultovní bojovky, díky čemuž nemusíme tenhle fenomén vysvětlovat mládeži od nuly. Protože ho zažila taky, v rámci posledních tří herních dílů dost možná v nejbrutálnější možné formě, proti níž ta ze začátku devadesátek dost bledne. Tenkrát byla vrcholem vytržená páteř, vyrvané srdce nebo sežehnutí na prach. Ale pro malé kluky, nezasažené videoherní brutalitou, byl první Mortal Kombat z roku 1992 s digitalizovanými postavami, skvělým zvukem a ikonickými hrdiny opravdovým zjevením. Stejně jako o tři roky později filmová adaptace - navíc v roce kdy vycházel třetí díl hry - o poznání krvavější, hezčí a s nepřeberným množstvím bojovníků. Život byl tehdy nádherný a my měli růžové brýle. Je na čase je sundat a spočítat padlé.

 

V dnešním hodinovém speciálu máme dokonce i hosta z řad mimo redakci, ale zas tak daleko jsme jít nemuseli, protože v Games.cz, kde natáčíme, se pohybuje spousta filmových a překvapivě i videoherních fanoušků. Adamovi Homolovi děkujeme dlouhodobě za technickou podporu, tentokrát rozšířil naše řady i před kamerou a společně jsme se rozpovídali nejen o filmovém, ale i o herním Mortal Kombatu a jeho dopadu na popkulturní scénu. Protože k filmu se dostáváme až někdy v půlce hodinového vyprávění, je to tentokrát příjemný poslech i pro videoherní fanoušky. A jak zjistíte, původní Mortal se hodně inspiroval filmy a dokonce měl ledacos společného i s tehdejšími akčními hvězdami.

Jako obvykle platí, že si nás můžete poslechnout i v audiu na PodbeanSpotify nebo iTunes, podpořit nás na CSFd, nebo se mrknout na náš nový projekt Encyklopedie akčního filmu. Speciál s Mortal Kombatem byl za mě osobně hodně od srdíčka, protože je to kus mého dětství/mládí. Snad vás nalákáme k tomu, abyste ho oprášili, nebo alespoň radostně vyhlíželi herní jedenáctku, jejíž recenzi najdete už brzy na Games.cz.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace