Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nový Hellboy se nepovedl, jde prý o jeden z nejhorších comicsových filmů


ikona
KarelR
david harbourhellboyian mcshaneneil marshallprvni reakce
David Harbour přebírá hellboyovskou štafetu od Rona Perlmana. A ke dvojce to s ní asi nedotáhne… 

Tak už je to v podstatě oficiální – nový Hellboy je totální comicsová katastrofa, která potěší jen milovníky digitální krve a hodně divných filmů. Přesně tohle se totiž dozvíte z prvních zahraničních ohlasů, jež (ne náhodou) doráží až pět minut po dvanácté.

Pamatujete si ještě na první trailer Hellboye, který internet svorně vyhejtoval? Další upoutávky sice byly lepší a dávaly naději, že to Neil Marshall (zase jednou) uchopil za správný konec, finiš kampaně byl však stejně tragický jako začátek. No a když jsme se dozvěděli, že jsou novinářské projekce až ve čtvrtek, tedy den před americkou premiérou (a den po spoustě předpremiér!), bylo víceméně jasné, že studio Lionsgate filmu příliš nevěří.

Jak to tedy dopadlo? Rotteny hlásí průměrný rating 3,5/10 (jen sedm recenzí z dvaapadesáti otáčí palec nahoru), což je solidní katastrofa, která pohřbívá zbytky komerčního potenciálu. Nový Hellboy je prý strašně nudný maglajz plný flashbackových originů a nakousávání mnoha příběhů, jež se ale nikdy nedovypráví. A přestože si David Harbour Hellboye vcelku dává, jeho snahu drtivě pohřbívá všechno kolem.

Nefunkční humor, ohyzdné triky, klasicky zoufalý Marshallův střih… Rudoch to prostě schytává za jeden fail vedle druhého. Po internetu už kolují zvěsti o tom, že si Harbour, Marshall a producenti na place moc nesedli a celé natáčení bylo dost (ehm) pekelné. Za finálním sestřihem pak údajně nestojí režisér, nýbrž studiový kravaťáci, reálně však není jasné, nakolik se jedná o pravdu a nakolik o podivnou snahu o „damage control“.

České ohlasy kotví po předpremiérách u 60% na ČSFD, ale počítejte s tím, že budou klesat. I když jsou první diváci smířlivější než američtí kritici (ani se nemluví o jedné z nejhorších comicsovek všech dob), pořád je to slušný průšvih, který si za chvíli půjde vytrpět chudák Mr. Hlad. Recenze je tedy za rohem a nezbývá než doufat, že… se rebootovaný Hellboy trefí do vkusu alespoň někomu?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace