Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Coppola chystá epickou sci-fi Megalopolis


ikona
KarelR
francis ford coppolajude lawmegalopolis
Scénář z 80. let se v roce 2001 pomalu začínal natáčet a... za pár let snad konečně uvidíme výsledek. 

Francis Ford Coppola v neděli slaví 80. narozeniny. Pro spoustu režisérů by šlo o znamení, že je čas na důchod, do toho se však tvůrce Apokalypsy a Kmotra nechystá. Ačkoliv už dlouho nenatočil nic, na co by vyrazila spousta lidí (Vyvolávač deště je z roku 1997!), po mnoha letech hodlá oživit svoji sci-fi Megalopolis.

O co přesně jde? O epický postapokalyptický příběh, jenž mapuje stavbu utopického New Yorku. Hlavními postavami jsou architekt, který se snaží o maximální modernizaci, a starosta, jenž by sem tam zachoval nějakou tu památku. O moc víc toho nevíme, Megalopolis ale bylo oznámeno v květnu 2001, načež se dokonce začalo natáčet (existují předběžné záběry od druhého štábu). Události z 11. září však projekt pohřbily a Coppola celých 18 let čekal na to, aby ho oficiálně dotlačil před kamery.

V tuhle chvíli ještě není nic potvrzené. Pomalu však začínají jednání s herci (prvním potenciálním úlovkem je Jude Law), a pokud všechno klapne, ještě letos se začne točit a do dvou let bude Megalopolis v kinech. Že by comeback vizionáře ze 70. let náramně potěšil? To samozřejmě. Coppola ale přechod do nového tisíciletí neustál tak dobře jako Spielberg nebo Scorsese, takže musíme doufat, že opravdu najde dávno ztracenou formu.

---

Vytáhni v hospodě: Na přelomu dubna a května se koná filmový festival v Tribece, na kterém Coppola představí nový "finální sestřih" Apokalypsy. Původní verze je podle něj moc krátká a Redux naopak moc dlouhý, takže tu máme třetí pokus. Snad bude opravdu poslední, Ridley Scott byl s Blade Runnerem spokojený až popáté!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace