Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

CinemaCon: Terminátor 6 vypadá skvěle, Vetřelec a Planeta opic dostanou pokračování


ikona
KarelR
aladinbirds of preycinemaconford v. ferrarigemini manjezek sonikjohn wick 3knives outlvi kralrocketmanterminator: temny osudto 2wonder woman 1984x-men: dark phoenix
Kinařům se představily nejvýraznější filmy letošního roku. Které zabodovaly nejvíc? 

V Las Vegas včera skončil CinemaCon, každoroční akce, na níž filmová studia představují kinařům nové filmy. Co přesně to znamená? Že se promítala kupa upoutávek a scén v letošních bijáků, které (s výjimkou teaseru Jokera) ještě pár týdnů/měsíců neuvidíme. Asi největší poprask způsobil kus Terminátora, v němž se Linda Hamilton oháněla raketometem, a palce nahoru sbírali i Rocketman, Lví král, John Wick 3 nebo dvojka To. Nejhůř naopak dopadl Will Smith, jenž neoslnil v Aladinovi a často ani v akční sci-fi Gemini Man, v níž se snaží zabít svůj třiadvacetiletý klon (tady záleží, na který web se podíváte).

Na CinemaConu debutovaly také první záběry z detektivky Knives Out od Riana Johnsona, Ježka Soníka s Jimem Carreym (jeho Dr. Robotnik je prý totální úlet) nebo Wonder Woman 1984 a Birds of Prey. Výrazně naopak chybělo něco z Epizody IX (Disney si všechno šetří na příští víkend na Star Wars Celebration) a neustále odsouvaná sci-fi Ad Astra s Bradem Pittem.

No ale pojďme k tomu nejdůležitějšímu. Foxové měli vlastní prezentaci, z níž to vypadá, že budou pod Disneym opravdu fungovat separátně (Myšák se ujme jen distribuce jejich filmů). Promítnutá scéna z X-Men: Dark Phoenix nikoho neoslnila a jásalo se spíš nad závodnickou biografií Ford v. Ferrari, v níž se pod dohledem Jamese Mangolda (Logan) potkají Christian Bale a Matt Damon. Na pódiu se nicméně mluvilo o pěti filmových sériích, které pod Disneym čeká pokračování, a zatím to vypadá, že ty eRkové zůstanou eRkové.

Co tedy pojede dál? V první řadě samozřejmě Avatar, jenž bude mít další čtyři díly, a Kingsmani, kteří se po prequelu z první světové války mají dočkat trojky - potud žádné překvapení. Foxové ale specificky mluvili i o návratu Vetřelce, Planety opic a Labyrintu (???), a ačkoliv teď nemají žádné konkrétní plány, očividně je to otázka nejbližších let.

Jak vám asi došlo, budoucnost samozřejmě mají také X-Meni, Deadpool a Fantastická čtyřka. Těmi se však Foxové nezabývají, jelikož licence předali zpátky Marvelu a po Dark Phoenix (a Nových mutantech, kteří by přeci jen mohli jít do kin) už s nimi nebudou mít nic společného.

Vypátrali jste další zajímavosti ze CinemaConu? Podělte se o ně v diskuzi. Prezentací byla spousta a třeba někde udělalo velký dojem ještě něco.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace