Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chystá se konečně Akira?


ikona
Mr. Hlad
akiraanimeghost in the shellleonardo dicapriomangataika waititithor
Že by se konečně fakt začalo točit?  

V Hollywoodu si nikdy moc nerozuměli s japonskými předlohami. Naposledy se takhle ošklivě spálili tvůrci i diváci u Ghost in the Shell, protože adaptace slavné mangy i anime nakonec za moc nestála a brblali u ní vlastně úplně všichni. A nakonec možná nejvíc studio, protože výsledkem byl propadák. Letošní Alita dopadla komerčně o něco lépe, i tak to ovšem nebyla žádná sláva a člověk by čekal, že zámořští filmaři dají od podobných látek na nějakou dobu ruce pryč, ale vypadá to, že ne. O nové verzi animované klasiky Akira se mluví už strašlivě dlouho a teď to začíná nanovo. To, co se šeptá tentokrát, však vzbuzuje naděje, že film by konečně mohl opravdu vzniknout. 

Příběh, který se točí okolo Tetsua, z něhož vládní projet udělá bytost s nadlidskými schopnostmi, ale trošku se to zvrtne, chce dostat do kin Leonardo DiCaprio. To víme už docela dlouho, stejně tak i to, že by se režie rád chopil tvůrce třetího Thora a blížící se válečné komedie Jojo Rabbit Taika Waititi. Teď se ovšem objevila informace, že Kalifornie se s filmaři domluvila a je ochotna poskytnout jim úlevu na dani ve výši 18,5 milionu dolarů, pokud by se celý film točil tam. A to nejsou malé prachy. Podle plánu, který je zatím jen na papíře, by měli filmaři v Kalifornii strávit 71 dní a měli by poskytnout pracovní příležitosti pro pět tisíc lidí. S celým projektem navíc zůstávají pořád spojení jak producent DiCaprio, tak režisér Waititi. Snad to tedy konečně dotáhnou do konce. 

---

Vytáhni v hospodě: V minulosti měli Akiru točit Stephen Norrington (Blade), bratři Hughesovi (Z pekla) a motali se kolem ní třeba i Christopher Nolan, George Miller nebo Justin Lin. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace