Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Březen 2019


ikona
KarelR
blu-raybohemian rhapsodybratri lumierovecreed iidvdfantasticka zvirata: grindelwaldovy zlociny
Pojďme si proběhnout čtyři blůčkové a dvdčkové novinky, které stojí za pozornost. 

V únoru se na domácím trhu objevilo hned několik podzimních pecek a v březnu tomu nebylo jinak. Listopadová nadílka totiž byla podobně zajímavá jako říjnová a nabídla hlavně tyhle čtyři kousky.

Bohemian Rhapsody
Vychází: 6. března 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 628 Kč (Blu-ray v Digibooku), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Z biografie Freddieho Mercuryho mohl velmi snadno být zavržený kontroverzní propadák. Síla Queenů je však tak mocná, že film přežil nejen ztrátu Sachy Barona Cohena, ale i téměř disneyovské okleštění a vyhazov režiséra. Hollywood je plný filmů, jež po takové sérii debaklů skončily v propadlišti dějin. Bohemian Rhapsody se však dohrabala k 896 milionům dolarů a Oscarovi pro Ramiho Maleka, a co je nejdůležitější - je to skvělá energická biografie, která má vyloženě parádní finále. Ať už si tedy o míchání historických faktů myslíte cokoliv, čistě z filmového hlediska si tenhle biják zaslouží obří respekt. Zafungoval totiž na všech frontách a něco mi říká, že se blůčka budou prodávat jako rohlíky. (8/10)

Bratři Lumiérové
Vychází: 13. března 2019
Cena: 178 Kč (DVD)

U dokumentů nejsou vysoká hodnocení zas tak překvapivá, jelikož se každý rok urodí spousta povedených kousků. Bratři Lumiérové jsou však přeci jen unikátem, protože se s kupou víc než 100 let starých kraťasů vyhrabali na 92% na ČSFD. Tenhle kus pečlivě oživené filmové historie u nás bohužel nevychází na Blu-rayi. Musíte tak vzít zavděk DVDčkem, k jehož nákupu vás možná přesvědčí Rimsyho recenze: "Komentovaný výběr více než stovky originálních filmů z lumiérského katalogu ukazuje první krůčky kinematografie a dává nahlédnout pod pokličku rodícího se umění. Dokument pro specifické publikum, ale zjevně dělaný s velkou láskou." (8/10)

Creed II
Vychází: 20. března 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Ještě že jsem v listopadu vyrazil na Creeda II sám. Steven Caple Jr. totiž překonal jedničku a natočil vyhrocený doják, u něhož jsem v kině pravidelně bulel jako malé děcko. Ta tíha dilemat obou generací na mě zkrátka dopadla plnou silou. A i když ji nedoprovázely moc úderně natočené zápasy, pořád z toho vypadla, ehm, velká boxerská pumelenice, která skvěle prodává hrdiny i "záporáky". Snad se tvůrci pořádně zamyslí, než začnou skládat dohromady trojku. Bez Rockyho, jehož Sly oficiálně poslal do důchodu, totiž bude navázání na tuhle pecku docela náročné. (9/10)

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
Vychází: 13. března 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 698 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Warneři mají s Fantastickými zvířaty podobný problém jako Lucasfilm se Star Wars - spoustě lidí nejnovější díl slavné ságy vůbec nesednul. Zatímco Epizoda VIII vyloženě rozsekla fandovský tábor ve dví, Grindelwaldovy zločiny spíš tak nějak... vyšuměly do ztracena? Já jsem v nich našel víceméně to, co jsem hledal - románově zamotaný příběh, který hezky rozpracovává outsiderské hrdiny z jedničky. Rozhodně ale chápu, že tenhle přístup řadu diváku minul (obzvlášť po nepříliš milované jedničce), a že se na trojku nepohrnou bez toho, aby trailery nabídly něco náramně atraktivního. Fantastická zvířata tak potřebují velké nakopnutí skrz nové postavy a herce. Jinak si moc nedovedu představit, co Rowlingová řekne na žádost, aby svůj pětidílný příběh nějak razantně zkrátila. (7/10)

Dále v březnu vyšlo: 3 dny v Quiberonu, Dívka v pavoučí síti, Důvěrný nepřítel, Grinch, Louskáček a čtyři říše, Motýlek, Mladí zabijáci, Nebezpečná laskavost, Nenávist, kterou jsi probudil, Overlord, Ten, kdo tě miloval, Toman, Útok z hlubin, Zlatý podraz

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace