Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shakespeare a hollywoodská elita


ikona
Mr. Hlad
denzel washingtonfrances mcdormandjoel coenmacbethwilliam shakespeare
Shakespearovská klasika se superhvězdným obsazením 

Některé příběhy se budou v Hollywoodu točit nejspíš až do doby, než naši planetu sežehne Slunce nebo tu přistane Aštar Šerán a všem nám z toho jebne. Robin Hood, Tři mušketýři nebo pár shakespearovských klasik se zkrátka v kinech objevuje v nové podobě vcelku pravidelně. Od Hooda teď máme nejspíš díky propadáku s Taronem Egertonem na chvilku pokoj, nové zmodernizované mušketýry chystá Netflix a Shakespeara bude taky dost. Jeho Macbetha naposledy poslal do kin Justin Kurzel a hráli v něm Michael Fassbender nebo Marion Cotillard, nová verze bude ale možná ještě zajímavější. 

Shaespearovu hru se totiž rozhodl zkusit zadaptovat Joel Coen, který spolu s bráchou Ethanem natočil klasiky jako Fargo, Big Lebowski, Tahle země není pro starý nebo Opravdová kuráž. Jméno Ethana u Macbetha však nefiguruje. Jestli to znamená, že si dává pohov, nebo se na něj v oficiálních zprávách zapomnělo, nevíme, ale pár známých jmen bude mít Joel Coen k dispozici, i kdyby na svou novinku zůstal sám. V příběhu mocného válečníka, který se z věštby dozví, že by měl usednout na skotský trůn, se totiž objeví Denzel Washington a Frances McDormand. Asi bychom moc nepřeháněli, kdybychom řekli, že oba patří k tomu nejlepšímu, co může Hollywood v současné době nabídnout. A s Coenem (i když jen jedním) za kamerou je i slušná šance, že se dočkáme něčeho jiného, než další konzervativní adaptace. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace