Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Řbitov zviřátek je další povedená kingovka


ikona
KarelR
hororjason clarkerbitov zviratekstephen king
Po oživení Pennywise tu zřejmě máme další kingovskou trefu. 

Druhé To, My od režiséra Uteč, The Lighthouse od režiséra Čarodějnice nebo Midsommar od režiséra Děsivého dědictví. Letošní rok je plný nadějných hororů a teď tu máme další dobré zprávy. Američtí kritici totiž viděli remake (respektive druhou adaptaci) Řbitova zviřátek od Stephena Kinga a zvedají palec nahoru.

Jak moc? Průměrný rating je na Rottenech 7,8/10 (čtyřiadvacet z šestadvaceti recenzí je přitom pozitivních) a skoro všude se dočtete, že se jedná o příkladně děsivou podívanou, která skvěle vytěžila depresivní tón předlohy. Spoustu chvály sbírá i práce s hlavními tématy Kingovy slavné knihy. Zdaleka nejdiskutovanějším "detailem" je nicméně konec filmu, jenž nekompromisně uhýbá od zdrojového materiálu.

Ano, režiséři Kevin Kölsch a Dennis Widmyer se rozhodli, že Řbitov zviřátek ukončí po svém a... většina recenzí je s tím náramně spokojená. Nové finále údajně do příběhu výborně sedí a eliminuje (tak nějak automatický) pocit, že další adaptace nepřinesla nic originálního. Všichni se ale shodují na tom, že někteří Kingovi fanoušci tak velkou změnu jednoduše nepřekousnou a budou z kina odcházet zklamaní.

Na kterou stranu barikády se postaví čeští diváci? Řbitov zviřátek jde do našich kin 11. dubna, odpověď na tuhle otázku tedy není zas tak daleko.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace