Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Encyklopedie akčního filmu se vrací!


ikona
imf
arnold schwarzeneggerbitkyeafencyklopedie akčního filmuhobbs a shawivan dragolundgrenmoviezone liverockyrychle a zběsilestallonesteven seagalvan damme
Vzpomínáme, analyzujeme a doporučujeme 

Protože máme radost, že vy máte radost z našich vzpomínkových speciálů, rozhodli jsme se, že vám od března naservírujeme něco nového, ačkoliv pokud chodíte na Moviezone.cz už nějaký ten pátek, bude vám to přeci jen trochu povědomé. Stejnojmennou rubriku jsme totiž s Matějem provozovali už před několika lety hlavně proto, abychom těm mladším ukázali, jak a proč se vlastně akční filmy točí. Už tehdy jsme měli strach, že těm čistokrevným definitivně odzvonilo a že to nejmenší, co můžeme udělat, je oprašovat jejich hroby.

Nakonec se ukázalo, že akční filmy přežijí, stejně jako jejich ikoničtí hrdinové to prostě vždycky nějak zvládnou a přizpůsobí se. DNA klasických akčňáků dneska najdeme v komiksech, ale vlastně i ve všech ostatních žánrech (snad s výjimkou oscarových životopisů). Ti dnešní akční hrdinové ale takříkajíc stojí na ramenou obrů, žánrových klasik, na které se dneska zapomíná. A protože v MZ Speciálech chceme ty žánry střídat a většinou tam spíš nostalgicky vzpomínáme, vymysleli jsme si trochu analytičtější bokovku - ukážeme vám, jak takový správný akčňák vypadá, jak se točí, co v něm nesmí chybět a jak se měnil v průběhu let.

Už jste si možná všimli, že Encyklopedie akčního filmu má vlastní znělku a vlastní kanál. I když pořád natáčíme v Games.cz, rozhodli jsme se tomuhle našemu děťátku postavit vlastní brand. Můžete se tu těšit na malé retrospektivy ve stylu dnešního úvodního videa, ale i analýzy a vzpomínání na opravdu důležité akční scény nebo jednohubková videa, oživlá encyklopedická hesla, která budou mít maximálně dvě minuty, takže pokud naříkáte nad tím, že dneska všechno na YouTube má deset a víc minut a nemůžete si to vzít na záchod, tak my máme formát přesně pro vás a vaší ranní potřebu. Takže si nás lajkněte, zmáčkněte zvoneček, ať vám nic neuteče a řekněte o nás svým známým. 

A začínáme souboji na život a na smrt, protože sólovka Hobbse a Shawa z Rychle a zběsile je za rohem a my už se na ní moc těšíme. Ostatně první ukázka vypadá víc než slibně. Všechno to odstartovala bitka dvou zmíněných pánů z osmého Rychle a zběsile, i když v tom útěku z vězení se do sebe vlastně pořádně ani nepustí, to spíš krátký duel v sedmičce je předzvěstí věcí budoucích. Stejně jako v případě slavné bitky Diesela s Johnsonem v pětce, bylo už předem jasné, že ti dva rostou pro vzájemnou bromanci. Podobné duely ale mají dlouhou historii a v zásadě pokaždé stejnou záminku.

Doufáme, že se vám naše nová rubrika bude líbit a kromě YouTube nás budete sledovat i na Facebooku nebo Instagramu (tam to teprve musíme pořádně rozjet). Víc než kdykoliv jindy platí, že naší jedinou odezvou jsou kromě komentářů hlavně počty zhlédnutí a odběrů. Jestli máte pocit, že jsme se vám trefili do noty, volte svými palci. A těšte se velmi brzy na první ze série krátkých videí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace