Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Captain Marvel dál válí, zvířátka i ufouni selhali


ikona
Cival
alita: bojovy andelbrie larsoncaptain marvelcaptive statefive feet apartisnt it romanticjak vycvicit drakajak vycvicit draka 3jude lawkouzelný parklego pribeh 2madeas family funeralmarveloscartržby
Kam se hrabou Hulk a spol.... 

Disneyho účetní už se sakra třepou na to, až jim hlavouni veleúspěšné comicsové filiálky oznámí, jací hrdinové budou těžit dolary v letech příštích. Marvel si totiž drží svou miliardářskou formu, a to i prostřednictvím jednoho z těch méně povedených originů. Blonďatá hrdinka Captain Marvel nepřepsala dějiny žánru, a i když škrtneme davy trollů a zapálených haterů, co film ani pomalu neviděli a jen jim vadí hemzy Brie Larson (nebo Marvel obecně), reakce na ni nejsou úplně extatické. Obchodní síla ale parádní je a to zcela bez debat.

Poznat je to už na amerických výnosech, které o druhém víkendu zase poskočily o 69 milionů - v úhrnu jsme tedy na krásných 266 melounech a film se chystá protlačit až ke čtyřkilu jen ze zámoří. Z téhle perspektivy logicky není ani globální miliarda kdovíjak daleko, zvlášť když ultramocná hrdinka přepočítává ze všech kas světa už 760 milionů. Holt další suverénní comicsové tažení.

 

Tohle je pro Marvel samozřejmě další skvělá zpráva, kterou si může studio užívat i tváří v tvář konkurenci příštích týdnů – hororová lahůdka My totiž cílí na trochu jiné diváctvo a Dumbo s comicsovým Shazamem udeří, až když už bude mít tahle vesmírná holčina v portmonce pořádný balík. Marvelovská fazóna je ale samozřejmě fascinující a my se můžeme jen těšit, co nás po avengerovské Endgame čeká krom trojky Strážců Galaxie, dvojek Spideyho, Strange a Black Panthera a sólovek Black Widow a toho novýho kung-fu pometla. Určitě to bude jeden plnič kin vedle druhého.

TRŽBY MARVELOVEK  

Na stříbrné příčce kouše další hořkou pilulku studio Paramount. Dlouho připravovaný animák Kouzelný park totiž odstartoval s pouhými šestnácti miliony a k těm velkým rodinným hitovkám, co to odpálí minimálně padesátimilionovým otvírákem se ani nepřiblížil. Mohutný rozpočet se teoreticky může vrátit díky zbytku světa, merchi a uvedení na VOD i v televizi, touhy po nové pestrobarevné sérii s roztomiloučkými zvířátky se ale rozhodně nenaplní.

 

Bronz si užívá dojemná fraška Five Feet Apart o dalších krásných mladých lidech se srdcem na pravém místě, jimž lásku zkomplikoval nepřející osud. Z peněženek ubulených teenagerů vypadlo třináct milionů, což je rozhodně solidní počin – a při sedmimilionovém rozpočtu umožní zainteresovaným osobám přemýšlet, kam hodlají záhy zainvestovat balík vydělaných dolarů.

Po bramboře chňape Bezzubka, ale nutno přiznat, že animáku Jak vycvičit draka 3 po parádním úvodním odpichu malinko došla šťáva. Aktuálních 135 mega z Ameriky a půlmiliarda celosvětově jsou hezké mezisoučty, když by ale film nebyl jen fajn, ale opravdu výjimečná fantasy pecka jako první díl, pak by, myslím, přepočítával ještě větší ranec.

 

Za tradičně výnosným pohřbem Madey Tylera Perryho se skrývá opravdová raketa týdne: Hispánská komunita zase jednou nasytila svými pesos skromný biják, tentokrát komedii No Manches Frida 2. Z pouhých 472 kin tahle španělsky mluvící oddychovka zapsala necelé čtyři miliony dolarů a může si gratulovat. I nenápadně a levně to někdy jde, když se trefí správná cílovka.

Po všech stránkách zklamáním je bohužel i sci-fi o invazivních emzácích Captive State. Fail novinky režiséra Zrození Planety opic Ruperta Wyatta se bohužel dal očekávat, protože okolo filmu bylo nepříjemné hrobové ticho. Naděje na nový District 9 vzaly definitivně za své jak po nepěkných recenzích, tak po katastrofálním rozjezdu z 2548 kin - z nich totiž připlula jen zoufalá tři mega. Opravdová katastrofa.

 

Žebříček uzavírá celkově velmi rozpačitý Lego příběh 2, Rodriguezova Alita, která se posnažila celosvětově už za čtyři sta milionů dolarů, a oscarová hladivá Zelená kniha, která je už na luxusních 274 melounech celosvětově.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí Jordan Peele zopakovat svůj absolutní hororový triumf Uteč s novinkou My. Já mu nejen ohromně fandím, ale po minulé zkušenosti i dost věřím.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (27)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace