Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Long Shot je skvělá romantická komedie


ikona
KarelR
charlize theronjonathan levinelong shotseth rogen
Seth Rogen balí Charlize Theron a... dopadlo to dobře? 

Možná jste si toho ani nevšimli, ale Seth Rogen na tři roky zmizel z českých kin. The Disaster Artist u nás šel rovnou na DVD a o nezávislácích Arizona a Like Father jste ani neslyšeli, no a tím výčet jeho celovečerních projektů končí. Čím tedy Rogen strávil poslední roky? Především makal na třech chválených seriálech (Preacher, Future Man, Černé pondělí) a chystal letošní palbu asi pěti filmů, která začíná romantickou komedií Long Shot.

Sebereflexivní novinka, v níž Rogen jako nezaměstnaný novinář balí političku Charlize Theron, zněla výborně už na papíře. Trailer pak potvrdil, že se míří správným směrem, a teď tu máme první ohlasy, které hlasitě zvedají palec nahoru. Z dosavadních patnácti recenzí je třináct pozitivních a průměrný rating je 7,7/10. Jonathan Levine (50/50) se tak po pár ústřelech (Dámská jízda s Amy Schumer!) konečně vrací v parádní formě.

Long Shot je podle všeho výborná komedie, která je divácky vstřícná a sype ze sebe jeden dobrý fór za druhým. Tahle rovina je alfou a omegou celého filmu, ve druhém sledu se pak tepe do společensko-politického klimatu, vždycky ale jen z pohodlného dálky a typicky odvázaným rogenovským humorem. Nečekejte tedy nějakou zapálenou agitku. Long Shot je prý "politický Notting Hill" a zůstává ve škatulce nahláškované oddechovky, která do kinosálu žádné hluboké myšlenky netahá.

Ta hrstka výtek, co se dá najít, směřuje k občasné klišovitosti (v tomhle žánru se jí člověk moc nevyhne) a faktu, že je celá zápletka dost nereálná. U romantiky, jejíž název doslova zdůrazňuje "vzdálenost" ústředního páru, se ale zrovna tohle nedá brát extra vážně. Jako feel-good jednohubka by tak Long Shot měl být v klidu a zdaleka nejhorší zprávou je, že si na něj musíme počkat až do července.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace